TRENDI NIJANSA

Sijede su odjednom poželjne: Trend koji je obilježio prošlu godinu neće samo tako nestati

10.02.2022 u 12:39

Bionic
Reading

Sjedokose dame poput Helen Mirren, Maye Musk, Jane Fonda ili Jamie Lee Curtis godinama njeguju ovaj trend koji je eksplodirao u pandemijskoj 2021., a modni znalci mu predviđaju veliku popularnost i u ovoj godini

I dok su donedavno mnogi nerado govorili o sijedima brižljivo maskirajući korijen i srebrne vlasi, ono što je pokrenula globalna pandemija 2020. nastavit će se sigurno i u godinama koje su pred nama.

Sijeda kosa postala je pravi kulturni fenomen dočekan s popriličnim oduševljenjem, a slavne glumice poput Andie MacDowell pa čak i dame s kraljevskih dvora poput kraljice Letizije i monegaške princeze Caroline od Hanovera ponosno su pokazale svoje sijede vlasi.

MODNA IKONA

Teško je reći koji je bolji: Dva genijalna stajlinga kraljice Letizije u istom danu

Pogledaj galeriju

Nakon što su fanovi kultnog 'Seksa i grada' s velikim zanimanjem dočekali nastavke 'And Just Like That...' fanovi su se podijelili između onih kojima se svidio realan izgled junakinje Carrie i Mirande sa njihovim srebrnim vlasima i onih koji na to nisu gledali s odobravanjem.

Sarah Jessica Parker imala je sjajan odgovor i na to: 'Znam kako izgledam. Nemam izbora. Što ću učiniti po tom pitanju? Prestati stariti? Nestati?'.

Zastarjeli ideali ljepote usmjereni na vječitu mladost polako idu u zaborav jer sve je više žena koje prihvaćaju svoje sijede.

  • +3
Andie MacDowell Izvor: Profimedia / Autor: LAURENT LAURENT VU / Sipa Press / Profimedia

'Ovaj trend je započeo gotovo godinu do dvije prije nego što je krenula globalna pandemija, no nije bio toliko popularan kao sada. Lockdown je definitivno pomogao ohrabriti žene jer su prije kad bi ugledale sijede, odmah odjurile u salon. Ali dok smo svi bili u karanteni kod kuće, a frizerski saloni nisu radili, shvatile su da su i sijede vlasi lijepe', objasnio je poznati holivudski frizer Jack Martin, za Vogue.

Među onima kojima sijede itekako dobro pristaju su svakako i holivudska zvijezda Andie MacDowell koja je svoje raskošne čokoladne kovrče zamijenila sijedima i sve očarala novim imidžem 'srebrne lisice'.

Sijede su s ponosom pokazale i Gwyneth Paltrow i Tracee Ellis Ross, a sve je to dodatno ohrabrilo mnoge pripadnice ljepšeg spola da prigrle svoju prirodnu boju kose.

'U početku sam bila vrlo oprezna jer nisam željela da se itko uzruja oko mojih sijedih. Ali kad sam to učinila, bilo mi je jasno da su moji instinkti bili ispravni jer se nikad nisam osjećala toliko moćnom', rekla je slavna Andie MacDowell čiji je zaštitni znak bujna tamna kosa.

Krajnje je vrijeme za promjenu! I dok se na sjedokose muškarce smatra markantnima i privlačnima, to još uvijek nije slučaj i sa ženama.

Baš kao što je Andie MacDowell duhovito primijetila: 'Na muškarce sa sijedima gleda se s odobravanjem. Voljela bih ista očekivanja od žena, i mislim da polako idemo k tome ... dječjim koracima'.