ŽENSKI PARADOKSI

Ne kupujte ženi cvijeće! Mislit će da je varate!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.05.2011 11:24
  • Objavljeno 26.05.2011 u 10:27
preljub prevara

preljub prevara

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Buket cvijeća klasičan je dar ljubavi. No, iznenadni poklon neće izazvati očekivani efekt. Većina žena, pokazuju istraživanje, pomislit će da je partner vara

Čak tri četvrtine žena uvjereno je da je iznenada poklonjeno cvijeće siguran znak da ih partner vara, otkriva istraživanje koje citira Daily Mail. Osim cvijeća, žene su sumnjičave i prema drugim darovima: bombonijera obično sugerira da im je muškarac nešto slagao, a romantičnu večeru iz svijeće protumačit će kao uvod o objavu loših vijesti.

Istraživanje u kojem je 3.000 muškaraca i žena u stabilnim vezama odgovaralo na pitanja o tome kako doživljavaju poklone svojih partnera, sugerira da je sumnjičavost prema poklonu proporcionalna svoti novca potrošenoj na dar. Imali ste možda dobre namjere, ali doživjet ćete pakao u braku: naime, što je poklon skuplji, sumnja je veća, pokazuje anketa.

I muškarci i žene žive u uvjerenju da je skupi dar samo pokušaj umirivanja savjesti nakon preljuba, a polovica anketiranih muškaraca priznaje da je odustalo od skupih darova jer su im ljepše polovice postale paranoične.

S druge strane, četvrtina žena je priznala da su im partneri nešto darivali onda kad su nešto krivo napravili.

Istraživanje savjetuje da je siguran i nevin poklon - kolač. Naime, komad torte iz slastičarnice neće izazvati sumnjičavost, a istodobno neće biti prevelik udar na novčanik.

Win-win, reklo bi se.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi