Da, pohanje stvarno može biti stresno i zahtjevno. I stvarno nije samo stvar vještine jer, koliko god vješti bili u kuhinji, pohanje će uvijek biti proces i uvijek ćete trebati hrpu pribora i vremena za čišćenje. Od već same pomisli na sve to, često gubimo volju za primiti se tog silnog posla, ma koliko god uživali u hrskavoj korici i sočnom komadu mesa ili povrća koji se ispod nje krije. Pohanci su super, ali pohanje baš i nije. Ili možda ipak je?
Definitivno jest. Za to se pobrinuo Kotányi sa svojom novom Crispy POH linijom proizvoda, koja ovaj inače kompliciran postupak zauvijek šalje u ropotarnicu povijesti, a priprema jednako ukusnih i hrskavih pohanaca čini bržom, jednostavnijom i – čišćom. I što je najvažnije, pohanje postaje toliko jednostavno da ga s lakoćom mogu svladati čak i početnici i pravi nespretnjakovići u kuhinji. Jer ispadne hrskavo i kao bakino baš svaki put! Toliko je jednostavno da to čak i školarci mogu, što je važno svim roditeljima koji rade dok su im djeca sama doma.
Zaboravite klasično, neuredno i stresno pohanje i upoznajte male Kotányijeve pomagače za pripremu savršeno hrskavih pohanaca, koji dolaze u četiri različita okusa. Crispy POH Classic je, kao što mu i naziv govori, čisti klasik. Hrskava, zlatna korica s blagim, uravnoteženim začinima koji savršeno pašu uz meso ili ribu. Crispy POH Curry ima tople, aromatične note orijentalnih začina uz blagu pikantnost. Intenzivniji okus, hrskavu teksturu i bogatu aromu koja odlično ide uz piletinu, ribu ili povrće pruža Crispy POH Češnjak, a blažu i savršenu kombinaciju sira i aromatičnog mediteranskog začinskog bilja koje se sjajno slažu s piletinom ili ribom daje Crispy POH Sir i začinsko bilje.
A kako bismo vam dokazali koliko je pohanje lakše uz Kotányi Crispy POH, izazivamo vas da iskušate dva recepta u nastavku, idealna za najpopularnije pohance. Garantiramo da će vam uspjeti iz prve!
RECEPT: BEČKA ŠNICLA
Sastojci (za 4 porcije):
- 4 teleće šnicle, po 100 g
- 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Classic
- Ulje, za prženje
- Kriške limuna, za posluživanje
Priprema:
- Ako je potrebno, odstranite žilice i masnoće s mesa, stavite šnicle na dasku i lagano ih istucite batom za meso.
- U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje. Svaku šniclu kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.
- U tavi zagrijte ulje na 175 °C i pržite meso 3–4 minute sa svake strane dok ne dobije zlatno smeđu boju. Šnicle prebacite na tanjur obložen papirnatim ubrusom kako bi se upio višak masnoće.
- Bečku šniclu poslužite s kriškom limuna i salatom po izboru.
RECEPT: PILEĆI NUGGETSI S CURRY MAJONEZOM
Sastojci:
- 400 g filea pilećih prsa
- 1 vrećica Kotányi Crispy POH – Curry
- 3 žlice ulja
- 150 g majoneze
- Sok ½ limete
- 1,5 žličica Kotányi curry mješavine začina
Priprema:
- Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja. U jednu zdjelicu ulijte 500 ml hladne vode, a u drugu uspite Kotányi mješavinu za pohanje.
- Svaki komad mesa kratko umočite u vodu, a zatim odmah uvaljajte u mješavinu.
- U tavi zagrijte ulje na 160 °C i pržite piletinu oko 6 minuta dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite je na cjedilo kako bi se ocijedio višak masnoće.
- Dok se piletina prži, u manjoj zdjelici pomiješajte majonezu, sok limete i Kotányi curry mješavinu začina.
- Poslužite nuggetse uz curry majonezu.
Još više besplatnih recepata za savršene i brze pohance, gotove brže nego što može doći dostava, potražite na poveznici: https://www.kotanyi.com/hr/crispy-poh/