BUDUĆNOST TURISTIČKOG SEKTORA

Nautički turizam postat će presudan za hrvatski turizam

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Jeste li znali da Hrvatska trenutno zauzima čak 40% ukupnog svjetskog charter tržišta i ima jednu od najvećih charter flota u svijetu od 4.500 plovila? Svake godine tisuće jahti i brodica plove našim morem i skrivaju se u raznim uvalama od prvog dana proljeća pa sve do kasne jeseni, a ova nam je godina pokazala da je to i idealno mjesto za odmor u vlastitom okruženju s obitelji i manjim brojem poznatih ljudi

Personalizirani pristup za najbolje nautičko iskustvo

Potencijal ovog tržišta prepoznala je i tvrtka Adria Yachting d.o.o. još 2015. godine kada je započela s ulaganjem u nabavu plovila za obavljanje djelatnosti i pružanja usluga smještaja na plovilima. Trenutno u svojoj floti raspolaže s 32 charter plovila za pružanje usluge smještaja, od kojih je 27 vlastitih plovila te pet plovila u programu charter managementa. „Od samih početaka kontinuirano ulažemo u nabavu novih plovila i pratimo trendove unutar nautičkog sektora. Takvim načinom rada, stekli smo povjerenje i vjernost naših klijenata i partnera, a svoj uspjeh uvelike dugujemo motiviranim i kvalificiranim zaposlenicima.“, ističe direktorica Adria Yachtinga, Nina Vida Markić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Također, ova tvrtka nudi individualan i personaliziran pristup prema svakom gostu koji uključuje mogućnost izrade tailor-made programa pružanjem dodatnih usluga. „Tako gostima, ovisno njihovim zahtjevima i potrebama, nudimo usluge skipera, domaćice i kuhara. Također, njihov boravak na plovilu planiran je do posljednjeg detalja te gosti koji se odluče na takvu uslugu nemaju nikakvih briga vezanih uz organizaciju boravka.“, kaže Vida Markić.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ulaganje u budućnost + kvaliteta usluga = recept za uspjeh

Kako bi ostali konkurentni na tržištu te u ponudi imali samo najbolju uslugu i plovila, tvrtka Adria Yachting d.o.o. jedan je od svojih projekata ostvarila u okviru operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a temeljem ugovora o jamstvu za financijski leasing i djelomičnu subvenciju kamate. Kroz navedeni operativni program provodi se kohezijska politika Europske unije, čiji je cilj programa doprinijeti ulaganjima u gospodarski rad i otvaranju novih radnih mjesta. „Aplicirali smo za projekt investicijskog ulaganja i tijekom 2017. i 2018. realizirali nabavu ukupno 11 novih charter plovila, u čemu nam je iznimno pomoglo i ESIF jamstvo i djelomična subvencija kamate.“, ističe Vida Markić.

Investicija je ukupno iznosila 17.533.759 kuna, od kojih je 5.195.854,59 kuna tvrtka financirala iz vlastitih izvora. Iznos od 12.337.905 kuna realiziran je putem leasinga za koji je traženo i dobiveno 80 postotno jamstvo. Ugovori su zaključeni za sedmogodišnje razdoblje bez počeka, uz subvenciju kamate od 50%. Društvo Adria Yachting na taj je način ostvarilo subvenciju kamate u ukupnom iznosu od 900.766,68 kuna.

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija"

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija"

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!