IMAGO TERAPIJA ODNOSA

Naučite kako primati ljubav

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.01.2011 17:35
  • Objavljeno 26.01.2011 u 17:35
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U ovoj revolucionarnoj knjizi dvojac sačinjen od autora uspješnica i psihoterapeutkinje, Harvillea Hendrixa i Helen LaKelly Hunt, otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali njezino primanje i dopuštanje da vas promijeni nešto je sasvim drugo

Mnogi među nama s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu. Istina je da nas se zapravo doista voli, ali mi to ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti.

Ova se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju.

Knjiga 'Kako primati ljubav' u izdanju Mozaik knjige proizlazi iz njihove osobne odiseje, a sami kažu sljedeće: 'Uvijek postoji nada za preobrazbu veze dvoje izoliranih pojedinaca u istinsko partnerstvo.' Knjiga se bavi najvećim problemom s kojim se parovi moraju suočiti i pokazuje kako ukloniti prepreke primanju ljubavi i kako za to osposobiti naša srca.

U okviru programa tribina KNJIGA JE TEMA!u utorak, 1. veljače u 18 sati u dvorani Bruxelles Europskog doma u Zagrebu, Jurišićeva 1, održat će se Imago terapija odnosa (ITO). Povod predavanju je izlazak knjige začetnika Imago terapije odnosa Harvillea Hendrixa i Hellen LaKelly Hunt 'Kako primati ljubav' na hrvatskom tržištu.

Imago terapija odnosa (ITO) spada u humanističke interpersonalne terapijske pristupe s posebnim naglaskom na sposobnosti dijalogiziranja, što čini bazičnu pokretačku snagu iscjeliteljskog procesa u Imagu. Harville Hendrix, utemeljitelj Imaga, razvija teoriju partnerskih odnosa inspiriran teorijom objektnih odnosa, teorijom razvoja privrženosti i modernim saznanjima iz područja interpersonalne neurobiologije. Posuđuje i adaptira neke terapijske procese iz gestalta, behavioralne i kognitivne terapije i transakcijske analize.

Na predavanju će govoriti mr. sc. Irena Bezić, Društvo Imago terapeuta Hrvatske, dr. Jasna Burnać-Štefok, Društvo Imago terapeuta Hrvatske i dr. Ljiljana Bastaić, Društvo Imago terapeuta Hrvatske.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi