Ariel Nicholson

Naslovnicu modne biblije, američkog Voguea, krasi prvi transrodni model

06.08.2021 u 10:08

Bionic
Reading

Ariel Nicholson ulazi u povijest kao prvi transrodni model na naslovnici modne biblije - američkog Voguea. Osam modela krasi rujansku naslovnicu Voguea, najiščekivanijeg broja godine, a među njima je i Ariel

Dvadesetogodišnja manekenka Ariel Nicholson pozirala je na naslovnici uz Anok Yai, Bellu Hadid, Precious Lee, Kaia Gerber, Yumi Nu, Madonninu kći Lourdes 'Lolu' Leon i Sherry Shi.

Fotografije su snimljeno u Svjetskom trgovačkom centru u kojem se nalaze uredi Voguea, a odabrani modeli predstavljaju 'Generaciju Amerike', uoči rujanske Met Gala zabave s američkom tematikom.

Ariel Nicholson na naslovnici nosi jarkozeleni džemper i odgovarajuću suknju s točkicama dizajnera Christophera Johna Rogersa. Za svoju solo fotografiju unutar magazina, Nicholson nosi bijelu dugu haljinu Rick Owensa prekrivenu šljokicama, pozirajući uz jedan od Vogueovih prozora i stvarnim osobljem Voguea koji radi oko nje.

'Stavljena sam u ovu kutiju, 'trans modela'. Što i jesam - ali to nije sve što jesam', rekla je Nicholson za Vogue. 'Očito je velika stvar biti prva trans žena na naslovnici Voguea. Ali također je teško reći o kakvoj se velikoj stvari radi kada su učinci toliko neopipljivi', dodala je manekenka.

Nicholson slijedi stope Valentine Sampaio i Laverne Cox - prvih trans modela koji su krasili naslovnice francuskog, odnosno britanskog Vogue.

S 13 godina Nicholson je glumila u dokumentarnom filmu PBS -a 'Growing Up Trans', a potpisala je za agenciju DNA Models dok je još bila u srednjoj školi. Od tada je pozirala za naslovnice talijanskog Voguea, magazina Love te nosila revije Marca Jacobsa, Miu Miu i Calvina Kleina, nakon što ju je tadašnji kreativni direktor Raf Simons osobno odabrao, čime je Nicholson postala prva trans žena koja je nosila revije za tu kultnu američku modnu kuću.