SMIRUJE SITUACIJU

Nakon haljine od 80.000 kuna, Meghan Markle odjednom je vrlo skromna: Naslikava se u afričkoj odjeći i tradicionalnim cipelama

24.09.2019 u 12:26

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle u ponedjeljak su u jutarnjim satima sletjeli u Cape Town u sklopu službene devetodnevne kraljevske turneje po Africi. Zbog natrpanog rasporeda, vojvode od Sussexa nisu imali vremena za odmaranje. Od ranog jutra čekalo ih je niz događanja, a nakon što se javnost obrušila na Meghan zbog nošenja skupocjene odjeće, vojvotkinja je boravak u Africi odlučila iskoristiti da popravi ono što se da popraviti

Odmah nakon slijetanja u Cape Town princ Harry i Meghan Markle okrenuli su se službenim dužnostima koje su za njih isplanirali njihovi domaćini. Dok su malenog Archieja čuvale dadilje, vojvode od Sussexa posjetili su dječje radionice gdje su se družili s afričkom djecom te zavičajni Muzej District Six.

Meghan Markle je tijekom prvog dana posjeta Cape Townu promijenila dva pomno odabrana stajlinga, pazeći da ni jednim stajlingom ne razljuti već dovoljno uzrujanu britansku javnost kojoj je prekipjelo nakon što je Meghan na vjenčanju dizajnerice Mishe Nonoo prošlog vikenda u Rimu nosila haljinu od 80.000 kuna.

Vojvotkinja od Sussexa je već neko vrijeme na udaru javnosti zbog svog trošenja novca na dizajnersku odjeću, privatne letove i skupocjeni smještaj tijekom privatnih putovanja, pa sada nastoji umiriti situaciju noseći već viđenu ili vrlo pristupačnu odjeću.

Princ Harry i Meghan Markle u Africi - prvi dan Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Primjerice, crna haljina s bijelim printom koju je Meghan nosila u dječjem centru u Nyangi nosi potpis afričkog brenda Mayamiko, a cijena haljine iznosi tek 580 kuna. Pristupačnu haljinu Meghan je uskladila s jednako pristupačnim espadrilama na petu s potpisom brenda Castaner Carina koje se prodaju po cijeni od 670 kuna, koje je već nosila na prošlogodišnjoj turneji po Australiji.

Nekadašnja glumica je za posjet siromašnom lokalnom stanovništvu čak skinula svoj skupocjeni zaručnički prsten čija se vrijednost procijenjuje na 1,2 milijuna kuna, što se do sada nije događalo.

  • +3
Princ Harry i Meghan Markle u Africi - prvi dan Izvor: Profimedia/Backgrid USA / Autor: Backgrid

Iste espadrile Meghan je nosila i tijekom posjeta muzeju, a još je veće iznenađenje to što je vojvotkinja za tu prigodu odabrala već viđenu haljinu s potpisom brenda Veronica Beard - istu onu koju je nosila u listopadu prošle godine tijekom posjeta Australiji i Oceaniji.

Drugog dana službenog posjeta Africi princ Harry i Meghan Markle susreli su se s grupom djece na plaži Monwabisi nedaleko Cape Towna gdje su slušali predavanje humanitarne organizacije Waves for Change o terapeutskom učinku Oceana na mlade, nakon čega slijedi posjet najstarijoj džamiji u Južnoj Africi.

  • +6
Meghan Markle u Africi - drugi dan Izvor: Press Association/Profimedia / Autor: Chris Jackson

Meghan je za druženje na plaži odabrala vrlo ležeran stajling te je ponovno reciklirala komade koje je već imala u ormaru. 38-godišnja vojvotkinja je uskladila bijelu košulju s crnim trapericama, Le Specs sunčanim naočalama i plavom traper jaknom s potpisom brenda Madewell u kojima smo je već imali prilike vidjeti, a isti brend potpisuje i maslinasto-smeđu torbu u kombinaciji canvasa i kože kojom je Meghan zaokružila stajling.

Najveće iznenađenje ipak su bile neobične kožne cipele koje podsjećaju na starinske verzije cipela koje su dio narodne nošnje, a riječ je o cipelama brenda Brother Vellies čija cijena iznosi nešto više od 1,300 kuna. Ove je cipele Meghan već ranije nosila, na polo utakmici prošlog ljeta.

Zanimljivo je i to da Meghan dva dana zaredom nosi iste naušnice i prsten s potpisom američke dizajnerice nakita Jennifer Meyer. Cijena naušnica iznosi 4,000 kuna, dok se prsten prodaje po cijeni od 1,680 kuna.