NE PRETJERUJTE

Najčešće modne pogreške koje radimo

25.10.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Nije nam teško procijeniti druge i komentirati njihov modni stil te zaključiti u čemu su pogriješili, s čim su pretjerali i što im nedostaje. No zato, malo manje objektivno vidimo sebe. Evo u čemu najčešće griješimo

Nošenje pogrešnih boja. Na drugoj ženi ćete brzo uočiti da joj je haljina previše puderasta s obzirom na put i da je trebala odjenuti nešto malo tamnije. Upoznajte svoju kožu i nijansu kose i komplimentirajte im bojama koje odgovaraju.

Pogrešna veličina. Budite iskreni prema sebi kada kupujete. Ugurate li se u broj manje traperice, samo ćete istaknuti nesavršenosti. Savršeno pak skrojene hlače koje vam odgovaraju veličinom izgledat će odlično bez obzira na oblik tijela i težinu.

Rob ste modnih trendova. Nemojte kopirati baš svaki novi trend ukoliko niste sigurni da će vam pristajati. Nisu baš za svakoga stvorene skinny traperice, vrećaste hlače ili pak maksi suknje. Procijenite što najviše laska vašoj figuri, a ako ne možete sami sebe kritički sagledati, pitajte prijatelje za savjet.

Pogrešno donje rublje. Mislili ste da s donjim rubljem teško možete pogriješiti. Varate se. Donje rublje ne bi se trebalo ocrtavati ni provirivati ispod odjeće. Nosite kvalitetno rublje koje vam pristaje.

Provjereno je provjereno, sa šminkom treba oprezno!
Prekratke suknje. Čuvajte svoju intimu za sebe i zaboravite na prekratke minice.

Previše boja. Možda ste veseli tip i volite šareno, ali izbjegavajte previše boja na odjeći jer vizualno zbunjuju. Najbolje bi bilo kombinirati dvije do tri boje.

Previše modnih dodataka. Dodaci poput narukvica, ogrlica i ostalog zbilja vas mogu učiniti božicom stila, no ne pretjerujte jer ćete postići kontraefekt.

Cipele koje ne odgovaraju ostatku outfita
. Pritom ne mislimo na prosijedog barbu koji na trenirku nosi cipele iako je i to strogo zabranjeno. Mislimo na sve one neusklađene outfite s lošim cipelama koje su uništile obećavajuće glamurozne modne kombinacije.

Odjeća koja ne odgovara prilici. Uvijek mislite na to kamo idete i sukladno destinaciji odaberite outfit. Prečesto žene za šetnju gradom biraju previše opuštene i pomalo kućne kombinacije ili pak svečane outfite koji bi više odgovarali crvenom tepihu negoli špici.

Neprikladan make up. Nema ništa modno tužnije nego li vidjeli teški make up na + 38 ili pak loše stavljeni puder koji se ocrtava, a tek usta iscrtana olovkom. Petpostavljamo da ovakve greške baš ne činite, ali svejedno budite oprezne sa šminkanjem.

Neodgovarajuće tkanine.
Odijevajte se tako da vam odjeća odgovara sezoni. Teške materijale zaboravite zimi ma kako šik izgledali, a zimi odolite kratkim majičicama iz kojih vam proviruju bubrezi.