SVE JE U DETALJIMA

Naglasite kutak svog doma

Bionic
Reading

Uređenje doma u skladu sa svim željama nije uvijek moguće, bilo iz financijskih ili praktičnih razloga, ali stvaranje osobitog kutka koji će interijerski predstavljati sve ono što ste oduvijek željeli sasvim je ostvarivo

Detalji stvaraju ugođaj, pa će i naglašeni kutak doma stvoriti doživljaj koji će ispuniti prostor i u kojem ćete u potpunosti uživati. Organizirajte kutak doma koji će predstavljati ostvarenje vaših želja kroz neobične i naglašene boje, osobiti dizajn elemenata namještaja, raskoš ili finoću tkanina, maštovitu rasvjetu, vodene ili vatrene efekte. Unoseći ovakve elemente u određeni dio prostora, stvarate ugođaj koji naglašava upravo ono što ste željeli. Ponekad su dojmovi puno jači kad je interijerska zamisao koncentrirana na dio, a ne na kompletan prostor.

Kupaonicu pretvorite u naglašeni kutak svog doma

Jednostavan način za stvaranje osobitog kutka prostora je upotreba dizajnerskog namještaja, koji svojim oblicima, načinom primjene, udobnošću ili multifunkcionalnošću ostavlja posebne dojmove i spada u kategoriju 'must have'. Umjesto atraktivnog dizajnerskog namještaja u cijelom domu, opremite njime mali dio i tako si ispunite želju za ovakvom, financijski često nedostupnom, vrstom namještaja.

Mnogima je kupaonica omiljeni dio doma i u njoj provode dosta vremena. Ona može postati naglašeni kutak doma u kojem ćete izraziti stilske i dizajnerske ukuse i sklonosti. Pristup opremanju kupaonice može biti vrlo ekshibicionistički i potpuno drukčiji od svega što će se interijerski dogoditi u vašem domu. Ako ste skloni minimalističkim rješenjima, pretvorite kupaonicu u potpuno drukčiji svijet doživljaja na način da pravilno geometrijsko oblikovanje primijenite u glamuroznom izdanju. Različiti doživljaji u pojedinim prostorijama doma učinit će stanovanje dinamičnijim i interesantnijim.

Stvaranje zelenih oaza unutar doma odličan je način za naglašavanje pojedinih zona prostora. Raspoloživi prostor će odrediti mogućnosti oblikovanja i veličine istih, ali će efekt uvijek biti isti: zeleni kutak za opuštanje i razonodu, komadić prirode u interijeru koji dom čini domom. Prostor oko lončanica možete ispuniti krupnim oblim kamenjem koje će naglasiti prirodne ugođaje i doimati se izrazito dekorativno. Pravilan položaj izvora prirodne i umjetne rasvjete učinit će ovaj kutak još zelenijim i ljepšim.

Prostor naglasite različitom zidnom oblogom

Ukoliko su ležaljke vaš omiljeni komad namještaja, potrudite se da izgledaju drukčije i da u potpunosti zadovoljavaju sve zahtjeve udobnosti. Ležaljke mogu biti od različitih materijala i, kao efektan detalj prostora, stilski potpuno različite od svih ostalih elemenata u prostoru. Kutak oko ležaljke je idealno nadopuniti efektnim rasvjetnim tijelima koja će naglašavati željenu opuštajuću atmosferu. Primjena tkanina, kroz samu vrstu ili način upotrebe, može obogatiti vizualni doživljaj vašeg omiljenog kutka.

Određeni dio prostora možete naglasiti vrstom zidne obloge ili dekorativnim načinom ličenja zidne površine. Različiti materijali poput drva, kamena ili opeke, nijanse boja, koje stvaraju različite ugođaje u prostoru ili način obrade zida, čvrsto definiraju vizualne efekte i stilske odrednice. Igra vertikalnim plohama pomaže u formiranju željenih prostornih efekata.

Stvorite svoj djelić prostora

Kamina stvara posebne doživljaje. Prisutnost vatre, topline i svjetlosti utječe na kvalitetu doma i osjećaj ugode koji se u njemu javlja. Svoj omiljeni kutak možete opremiti klasičnim kaminom koji je spojen na dimnjak ili onim koji se loži bioetanolom, zauzima puno manje prostora i može se postaviti na bilo koje mjesto u prostoru.

Suprotnost vatrenim efektima svakako su oni vodeni, koje u omiljen kutak možete unijeti kroz različite vrste dekorativnih fontana ili ležećih kada, ugrađenih ili položenih na podnu konstrukciju. Motivi vode u interijeru su opuštajući i osvježavajući te tako poželjni u svakom domu. Omiljeni kutak organizirajte na način i u stilu u kojem ćete potpuno uživati!

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.