Oprostite se od pranja podova

Na tržište je stigao novi pametni robot za pranje podova. Zamolili smo mladu obitelj da ga testira, a ova ih je Braavina mogućnost posebno oduševila

18.09.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Zamislite svijet u kojem više nikad nećete morati posegnuti za kantom i mopom, svijet u kojem je ručno pranje prljavih podova dio neke daleke i mračne prošlosti. S Braavom jet m6 taj svijet više ne predstavlja nezamislivu SF budućnost nego stvarnost. Jer ovaj će vam pametni robot omogućiti upravo to. Kako bismo vam pokazali kako to točno funkcionira, zamolili smo zaposlenu mamu da testira Braavu

Tehnologije koje su još pred samo 30 godina bile nezamislive u svakodnevnoj uporabi danas su postale dio naše svakidašnjice. Među njima se zasigurno ističu roboti za kućnu uporabu proizvođača iRobot. Spomenuti proizvođač već 30 godina dominira robotikom za komercijalnu uporabu. Sudjelovali su robotskim inovacijama u području medicine, razvijali su tehnologije za istraživanje svemira i bili među pionirima kad je riječ o razvoju tehnologija za arheološka otkrića.

Široj je javnosti iRobot možda ipak najpoznatiji radi razvoja pametnih robota usisavača - Roombe. Izum je to koji je zasigurno unio revoluciju u našu kulturu čišćenja. Broj od 25 milijuna zadovoljnih korisnika diljem svijeta to potvrđuje. A sad se na tržištu pojavio i novi robotizirani perač podova - Braava jet m6.

Braavu je testirala mlada obitelj

'Muž i ja puno radimo pa kad dođemo doma, važno nam je što više vremena provesti zajedno i posvetiti se našem djetetu', započinje svoju priču Anja – zaposlena majka sedmogodišnjeg Iana. 'Čak i ako se dogodi nezgoda, nema frke jer samo šaljem Braavu i ona sve očisti', nastavlja. 'Volimo da nam je kuća čista pa one poslove oko doma koje si možemo olakšati rado prepustimo Braavi da ih odradi umjesto nas.'

Braava jet m6 našoj se mami pokazala kao idealno rješenje za dosadne kućanske poslove koji joj oduzimaju dragocjeno vrijeme u ionako poprilično ispunjenom danu. Anja je oduvijek bila pobornica uvođenja novih korisnih tehnologija u svoj život pa kad se na tržištu pojavio novi model Braave, nije mnogo dvojila. Bez razmišljanja je odlučila testirati njene mogućnosti i nije se razočarala.

Izvor: Promo fotografije / Autor: tnative

'Ovaj model ima opciju za pranje podova i brisanje prašine pa smo tako dvije stvari riješili jednim uređajem', oduševljeno će. Braava jet m6 najnoviji je, dakle, model iRobotovih robota namijenjenih pranju podova. Ona u svakom trenutku točno zna kuda se kreće, što i gdje mora obaviti te kad se treba napuniti da joj se ne isprazni baterija prije nego završi s poslom. Osim toga, iako Braavu možete pokrenuti ručno – jednostavnom aktivacijom gumbića za pokretanje m6-ica se može spojiti i na vaš kućni Wi-Fi, što joj omogućuje da vam bude na usluzi i kad niste u njenoj neposrednoj blizini. Sve što trebate učiniti da biste iskoristili tu njenu mogućnost, kao što nam je to Anja u videu lijepo demonstrirala, jest da na svoj pametni telefon skinete odgovarajuću aplikaciju i u tren oka dobivate svoju virtualnu kućnu pomoćnicu. Putem te iste aplikacije možete joj reći što točno trebate od nje. Bez obzira radilo li se o opciji čišćenja sobe po sobe, intenzitetu čišćenja, mapiranju prostora, odnosno promjene broja i veličine prostora koji želite da očisti ili pak kontroli brzine, vaša će Braava bez problema odraditi svaki zadatak koji joj namijenite.

Jednostavna za rukovanje

Rukovanje Braavom iznimno je jednostavno, što je ujedno ključni dio njenog efikasnog dizajna. Izborom jedne od dviju krpica ona će znati što želite od nje – suho ili mokro brisanje podova. Braava je opremljena senzorima zahvaljujući kojima, na temelju krpice koju ste izabrali, točno zna treba li uključiti vodu ili ne. Nakon što izvrši svoj zadatak preostaje vam tek da stavite prljavu krpicu na pranje.

A kako su, kao što nam je svima dobro poznato, neke mrlje tvrdokornije od drugih, svoju Braavu možete dodatno napojiti sredstvom za čišćenje te ona postaje spremna i za najzahtjevnije izazove. Raspršivanjem jakog mlaza vode Braava će iz vašeg doma istjerati nečistoću, a s obzirom na to što je njen mlaz uvijek usmjeren prema podu, možete biti sigurni da voda kojom Braava čisti nikad neće slučajno završiti na vašem namještaju ili zidu.

Usto, s novom Braavom više se ne morate brinuti ni oko pražnjenja prljave vode. Njen spremnik za prljavu vodu ima zapremninu od oko pola litre, a njegovo je pražnjenje i više no bezbolno. Kako se nalazi na njenoj gornjoj površini, on će se izbaciti pritiskom na odgovarajuće dugme. I bez brige, šanse da prilikom pražnjenja zaprljate sebe ili pod ravne su nuli.

'Ne moram razmišljati o tome kakvi su podovi, oni su uvijek čisti. Zavlači se svugdje te vrlo precizno čisti i pere sve kutove', uključuje se ponovno naša mama. 'Braava je jako tiha i uopće ne smeta ni dok gledamo televiziju', dodaje.

Vrhunskim dizajnom do besprijekorno čistog doma

Kao što smo već rekli, osim manualnim putem, svojom novom Braavom možete upravljati preko pametnih telefona. Možete joj reći kad da počne ili pauzira svoj rad te treba li se vratiti u svoju stanicu za punjenje. Usto, preko mobitela možete odabrati i prostore koje želite da opere - bila to kuhinja, kupaonica, spavaća soba ili ostava.

Još jedan zgodni komunikacijski kanal kojim je opremljena svaka m6-ica zasigurno je njena mogućnost da komunicira s određenim Roomba usisavačima - ponajprije ovdje mislimo na Roombu i7. Braava će, tako, doznati od Roombe da je pod usisan te da ona može završiti čišćenje pranjem poda.

Zbog svog četvrtastog dizajna m6-ca lako dopire do svakog kuta, a zbog svoje će se napredne navigacijske tehnologije bez problema kretati vašim domom bez toga da putem slučajno oštećuje vaš namještaj ili zidove. A kako je opremljena i iznimno moćnom baterijom, vaša će Braava u jednom dahu te bez ikakvih problema oprati površinu od oko 40 metara kvadratnih. Odlučite li se za suho brisanje, trajat će još i dulje - 100 metara kvadratnih. Dogodi li se, ipak, da se premori usred posla, jednostavno će se vratiti u svoju stanicu za punjenje, napuniti bateriju te nastaviti točno ondje gdje je stala s čišćenjem.

Braava jet M6 sada možete nabaviti po akcijskoj cijeni. Redovna maloprodajna cijena je 5.399 kn, a sada je akcijska cijena 4.899 kn. Akcijska cijena vrijedi od 6.11. do 31.12.2019 (ili do isteka zalihe).

'Naša je Braava u upotrebi svaki dan, a naši su podovi uz nju sretni i čisti', zaključuje svoju priču Anja. Poželite pak i vi nakon ove priče testirati njene mogućnosti, novu Braavu jet m6 potražite na maloprodajnim mjestima iRobot Hrvatska te kod ovlaštenih prodajnih partnera Elipso i eKupi dok više o samom proizvodu možete pronaći OVDJE.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s iRobotom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.