NIŠTA BEZ POSLASTICA

Na koji način naučiti ljubimca kako se zove?

17.02.2015 u 14:55

Bionic
Reading

Jednom kad usvojite životinju, ona neće znati koje ste joj ime odabrali, već će ga s vremenom morati naučiti

Prva stvar koja će vas možda iznenaditi je to koliko je životinji teško odabrati ime kojim ćete biti zadovoljni. Kako ljubimci sve više postaju dio obitelji, sve su češća ljudska imena i za njih, za razliku od raznih Fifija, Rexova i Flokija, piše Vet Street

Psići i mačići nisu jedini koji dobivaju novo ime - dobiju ga čak i životinje koje su već imale vlasnika, pa su našle novi dom.

Jednom kad odaberete ime, vrijeme je da podučite svog ljubimca kako ga razlikovati od ostalih riječi. Većina vlasnika želi da ih ljubimci pogledaju kad ih zovu. Kako biste to uspjeli, ljubimcu njegovo ime mora postati sinonim za nešto što voli – poslasticu, obrok, igru ili maženje.


Zahvaljujući poslasticama, vrlo brzo i lako dobit ćete željenu reakciju kad pozovete svog ljubimca. Svaki put kad ga pozovete po imenu, a on vas pogleda, stavite poslasticu na tlo pored sebe.

Važno je ljubimčevo ime reći samo jednom kako ga ne bi doživio kao besmisleno tepanje. Ako na dozivanje ne skrene pogled prema vama, dodajte mu neki zvuk poput tapšanja po svojoj nozi ili fućkanje i nagradite ga kad vas napokon pogleda.

Iako grđenje životinja nije preporučljivo, ako si ne možete pomoći, koristite nešto drugo, a ne ljubimčevo ime kad to činite. Ne želite da on počne doživljavati vlastito ime kao nešto negativno.