IMIDŽ JE VAŽAN

Možda vam na poslu ne ide jer imate lošu frizuru...

07.06.2013 u 12:41

Bionic
Reading

Ako želite da vas se doživljava profesionalno, svakako skupite i dignite kosu jer se raspuštena doima nehajno

Većina ljudi ujutro ne posvećuje dovoljno pozornosti kosi jer i bez friziranja imaju pune ruke obaveza. No možda biste ipak trebali odvojiti nekoliko minuta za brigu o frizuri jer najnovije istraživanje pokazuje da upravo ona u velikoj mjeri utječe na vaš profesionalni dojam.

Čak 73 posto ispitanika izjavilo je da frizura zaposlenika u velikoj mjeri određuje hoće li se on doživljavati kao profesionalac ili ne. Kako je pokazalo australsko istraživanje, važnu ulogu u toj procjeni ima i boja kose, a najmanje profesionalnom doživljava se crvena boja kose.

Ako želite da vas se doživljava profesionalno, svakako skupite i dignite kosu jer se raspuštena doima nehajno. Posebno su loše ocijenjene žene s raspuštenom prirodno kovrčavom kosom.

Zanimljivo je i da je većina ispitanika – i muških i ženskih – izjavila kako vjeruju da puno bolje rade kada se osjećaju dobro, odnosno kada misle da imaju lijepu frizuru te da dobro izgledaju u cjelini.

'Vrlo je moguće da vaši nadređeni stvaraju dojam o vama i na osnovi frizure, posebno zato što vas kratko vide na sastancima. Nekako većina nas pomisli da će osoba koja uloži trud u svoju frizuru jednako tako uložiti trud u posao. Dakle dobra i uredna frizura svakako je važan dio poslovnog imidža', istaknula je stručnjakinja za bonton Anna Musson.