ČITATELJI AUTORI

Moj svijet

27.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

'Nikada nisam previše razmišljala o tome kako ću umrijeti. Nema sumnje da bi vrijedilo ovako umrijeti, stradati umjesto druge osobe, osobe koju volim', Bella Swan (Sumrak)

Svijet iz knjiga za mene je bio utočište, sigurna luka mom umu. Voljela sam sate provoditi uz dobru knjigu. Ponekad ti je potrebno to nešto, samo želiš zaboraviti na katastrofe koje se događaju i poželiš jednostavno ući u knjigu. Poželjela sam to mnogo puta, da mogu samo odabrati stranicu i uskočiti.

Naći se u svijetu iz bajke ili knjige. Zovem se Ella i živim u glavnom gradu malene zemlje Hrvatske. Zagreb nije previše zanimljiv, ali ga volim. No još više volim ovo ludo Vrapče i ovaj ludi kvart. Nigdje na svijetu nećete naći bolje mjesto za odrastanje, nauči vas kako da se ponašate i nauči vas poštivati svakakve ljude, kakvi god oni bili. Vrapče je malo, ali veliko. I svaki dan je nov i neisplaniran, osim škole, naravno. Ja ne mogu reći da sam uz sebe imala dobre prijatelje koji su uvijek bili tu. Ne, ja sam drugačija od ostalih. Po svemu - slušam drugačiju glazbu, volim čitati, volim filmove i imam smisao svog života. Nisam ja ni toliko sretna, ali kada sam već dobila priliku za život zašto da je odbacim? Smatraju me glupom, dosadnom, tihom, sramežljivom, ozbiljnom, svi ti epiteti ne opisuju me dovoljno. Mislim da nisam dosadna, znam da sam ozbiljna, možda jesam priglupa, ali znam da sam sramežljiva. Nitko me ne poznaje onoliko koliko ja poznajem sebe. Nikada me nije previše brinulo tuđe mišljenje i ono što drugi govore o meni. No ipak imam uši i čujem svašta.

I sve bi to bilo sjajno da nema još jedne stvari. Ljubavi. Po mnogima smisao života, po meni ono bez čega se jednostavno ne može. Ljubav je svakakva, to može biti ljubav prema kućnom ljubimcu, knjizi, pjesmi ili ljudskom biću. Ne mogu reći da znam kako je voljeti, imam 14 godina. Mogu reći da sam zaljubljena i da mi se netko sviđa. Ja ne znam voljeti i još ni prema kome nisam osjetila pravu ljubav. Mnogi misle da sam opsjednuta nekim stvarima i ljudima. Ne, nisam! Volim glazbu, neke pjevače, volim neke knjige i neke likove, volim neke glumce. Zašto bi to bila opsjednutost? Ja jednostavno volim zatvoriti oči, čuti tu pjesmu, taj poznati glas, pročitati dobru knjigu i zamišljati sve te divne likove. Volim maštati i sanjariti. Da ne možemo sanjati gdje bi bili? Sve je isto u mom svijetu, ali neke će se stvari mjenjati svakim danom i svakim satom. Uvijek će biti visokih planina koje ćemo morati osvojiti i dubokih mora koja ćemo morati preplivati. Mene su moji učili da se borim za sebe, naučili su me da samostalno rješavam svoje probleme. Mama neće uvijek biti tu. Ima dana kada poželim uopće ne ustati iz kreveta, poželim ostati ležati zatvorenih očiju. Jednostavno ne otići u školu, ne vidjeti sve moje 'prijatelje' i zaboraviti na ocjene. Zaboraviti na obveze, staviti slušalice u uši i zatvoriti se u svoj svijet. Svijet gdje me svi shvaćaju, svijet u kojem mogu trčati koliko želim, svijet u kojem mogu pjevati glasnije i svijet u kojem nema granica.

Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten

Ella

Želite li nam i vi poslati neki tekst s porukom ili jednostavno želite podijeliti s čitateljima neko vlastito iskustvo, slobodno nam pišite na mail: tekstovi@t-com.hr