PARIŠKA POSLA

Modni trendovi koji će vas sigurno nadahnuti

05.03.2013 u 11:30

Bionic
Reading

S velikim uzbuđenjem modni svijet u ponedjeljak prati revije u sklopu Tjedna mode u Parizu, gdje se već prikazuju kolekcije za proljeće i ljeto 2013/14. Predstavili su se Stella McCartney, Giambattista Valli, Paco Rabanne, Ungaro i YSL

Modna kuća Saint Laurent Paris, koja je prošle godine iz naziva izbacila Yves, no zadržala ga u skraćenici (YSL), na pistu nije poslala elegantne damice koje moraju paziti kuda gaze, već opasne djevojke u koži i robusnim gležnjačama koje se nose uz mini haljine.

Kombinacija kožne minice s patent zatvaračima za okorjelu rokericu i svjetlucavog zlatnog kratkog sakoa za damicu govori da će Saint Laurentova zavodnica iduće jeseni igrati na dvije karte, ovisno o trenutku (dok protivna strana s njom nikada neće biti načistu).

Stella McCartney misli u velikim razmjerima o idućoj godini, ako je za suditi po velikim kaputima, velikom volumenu, velikim reverima, velikim prugama. Predimenzionirani sakoi ponegdje počinju visoko uz vrat, ponegdje su na dekolteu duboki do pupka – odlično i moderno pretvaranje muškog odjevnog komada u ženski i – ženstveni. Bezvremenska klasika, sve u svemu!

Giambattista Valli
pokazao je kako odlično nositi sloj na sloj u istoj boji – bež hlače, dolčevitu, laganiju jaknicu s krznom oko vrata i povrh toga još jednu tešku, široku i kraću jaknicu. Boja burgundca zamamno djeluje na haljinama, tunikama, vestama i laganim kaputima.

Ungaro
će biti prepoznatljiv po točkicama, žutoj i plavoj boji, krznu i osobito printu leoparda – ponekad su u jednom stajlingu ispremiješani svi navedeni elementi! Maštovito, elegantno, no ipak dovoljno pomaknuto da zadovolji širok krug Ungarovih poklonica.