VRIJEDNI SAVJETI

Modni stručnjaci otkrivaju kako svaki stajling možemo učiniti besprijekornim

21.04.2021 u 14:05

Bionic
Reading

Učenje osnova presudno je za postizanje izvrsnosti u bilo kojem području života. Kada govorimo o modi, temeljni dijelovi (donje rublje) gradivni su elementi izvrsne odjeće. Zapravo, odabir pravog donjeg rublja jedan je od najlakših načina da vaša odjeća izgleda bolje

Kad razmislite koliko ste se puta pogledali u ogledalo i pomislili da biste trebali nositi drugi grudnjak, rekli biste da je ovaj stilistički trik jedna od najbolje čuvanih tajni. Razgovori o modi rijetko se vrte oko donjeg rublja, a kamoli kako ga nositi, pa ne čudi što i dalje s njim znamo raditi modne promašaje, ne znajući kako ih ispraviti.

'Vrsta grudnjaka ili gaćica koje se nose ispod haljine i sličnih odjevnih komada može poboljšati vaš izgled ili ga pogoršati, riječi su stilista poznatih Mickeyja Freemana, a ističe kako je odabir donjeg rublja u stanju potpuno promijeniti način na koji pojedini odjevni predmet pristaje tijelu te utječe na ukupnu udobnost.

Kako učiniti da odjeća koju odaberete besprijekorno izgleda, otkrivaju brojni stručnjaci iz svijeta mode.

Investirajte u gaćice bez šavova

Na svoje donje rublje gledajte kao na ekipu u vašoj omiljenoj televizijskoj emisiji koja marljivo radi iza scene kako bi osigurala to da je gotov proizvod, u najmanju ruku, vizualno besprijekoran. Pokušajte saznati koji su stilovi grudnjaka i vrste donjeg rublja dostupni na tržištu i što njihovi različiti oblici i krojevi mogu učiniti za vas i vašu garderobu.

'Što se tiče donjeg rublja, tange su po mom mišljenju idealne za nošenje s bilo čime, od tajica do haljina i uskih traperica. Također je bitno imati raznolik izbor – od svilenih verzija do modela bez šavova u boji kože', mišljenja je poznata stilistica Haylee Ahumada.

Ako tange nisu vaš odabir, Freeman ističe brojne modele dostupne na tržištu koji se dizajnom bez šavova neće ocrtavati, a donje rublje u boji kože smatra neophodnim.

Odabir odgovarajućeg grudnjaka

Da biste utvrdili koji grudnjak najbolje izgleda s određenom odjećom, vjerojatno će vam trebati malo više pokušaja i pogrešaka nego po pitanju odabira gaćica. To je zato što povrh udobnosti i izgleda morate uvažiti podršku. Međutim ako to na kraju znači poliraniji izgled, vjerojatno se isplati uložiti dodatan trud.

Za prostranije gornje dijelove, poput predimenzioniranih majica, drapiranih bluza i džempera, Freeman kaže da su tradicionalni grudnjaci idealan izbor, a odaberete li gornje dijelove odjeće koji prate liniju tijela, grudnjaci bez žice trebali bi postati prioritet.

Topići koji više pokazuju kožu, poput modela s tankim naramenicama, favoriziraju opcije poput grudnjaka bralette ili modela bez naramenica.

  • +9
Topići i majice srcolikog ovratnika Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ne sramite se komada za oblikovanje tijela

Odjevni predmeti koji oblikuju figuru nisu uvijek imali najbolju reputaciju na modnoj sceni, a one dame koje su ih nerijetko nosile to su činile kao da je u pitanju neka sramotna tajna. No donje rublje čija je glavna funkcija prekriti nesavršenosti danas više nije tabu. Brojni brendovi danas dizajniraju kolekcije s puno pozitivnijim pogledom na tijelo. Steznici, primjerice, zahvaljujući popularnosti Netflixove serije 'Bridgerton' danas su ponovno popularni, a reality zvijezda Kim Kardashian upravo je od donjeg rublja koje oblikuje figuru uspjela stvoriti unosan modni biznis.

Poznati stilisti također ističu veliko značenje donjeg rublja za oblikovanje tijela pri postizanju besprijekornih modnih rezultata.

Brojne dame, uključujući stilisticu slavnih Haylee Ahumadu, donje rublje koje oblikuje tijelo čuvaju za svečane prigode. 'Osim što pruža besprijekornu podršku, također daje dodatno samopouzdanje znajući da je sve ispod vaše svilene haljine izravnato i utegnuto', ističe stilistica.