radite li ih i vi?

Modni grijesi: Stručnjaci izdvojili greške koje vrijedi izbjeći nakon 30. godine

29.06.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Većina žena nakon 30. godine ima definiran stil te sve češće bira modne klasike na koje će moći računati tijekom više sezona. Ipak, neke greške znaju se potkrasti i u zrelijoj dobi

Mnoge žene ulaskom u 30-e godine odustaju od stalnih promjena stila i slijeđenja trendova te se okreću modnim klasicima koji im garantiraju pogođene stajlinge kroz više narednih sezona.

No, to je doba i kada se nerijetko javlja želja za pomlađivanjem, uslijed koje se događaju modne greške koje vrijedi izbjeći. Kako ostati dosljedan svom stilu i izbjeći 'modne grijehe', otkrili su stručnjaci za modu za ugledni njemački Bunte.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; Montaža Neven Bučević

Praćenje svakog trenda

Modna pogreška koju vrijedi izbjeći i prije 30. godine je praćenje svakog trenda. Stalno promjenjivi lookovi nešto su što modni lanci svesrdno serviraju iz sezone u sezonu, a već dogodine naše garderobe završavaju pretrpane komadima koji su brzinom svjetlosti postali 'out'.

Mudrije modne zaljubljenice stoga biraju klasike poput bijelih košulja i suptilno elegantnih komada poput lanenih hlača koji su svestrani i nikad ne izlaze iz mode.

  • +4
Lanene hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Mango promo

Nošenje neudobne odjeće

Tko se ne sjeća vremena kada je bilo poželjno nositi broj premale uske traperice s ciljem nerealnog sužavanja nogu i struka? Žene starije od 30 godina oprostile su se od ovakvih modnih zločina i preferiraju odjeću koja je jednako atraktivna i udobna, napominju modni eksperti.

Kupovanje komada koji se 'ne gužvaju'

Još jedan promašaj koji žene u svojim 30-ima obično ne čine jest kupovina odjeće koja se, navodno, ne gužva. Iako modna industrija po tom pitanju puno obećava, takvi odjevni predmeti često nakon kratkog vremena izgledaju potpuno izgužvani, a zbog sintetičkih materijala obično ih nije lako glačati.

Izbjegnite ovu grešku i kupujte komade koji su od prirodnih materijala i jednostavni za glačanje.

Kupovanje što jeftinije odjeće

Ne samo da jeftina odjeća u većini slučajeva brzo izgubi kvalitetu i izgleda izlizano, već je i pravi grijeh. Često je izrađena od sintetičkih materijala koji kasnije zagađuje oceane kao mikroplastika, a također se nerijetko izrađuju u nehumanim uvjetima, napominju eksperti.

Žene starije od 30 godina, koje obično već imaju nešto više novca na bankovnim računima nego u mladosti, suzdržavaju se od takvih modnih grijeha i radije posežu za kvalitetnim artiklima koje će s guštom nositi nekoliko godina.

top izbor

Nema ljeta bez bijele haljine: 12 prekrasnih i tako laskavih modela koji su već na sniženju

Pogledaj galeriju