formula koja pali

Modne ovisnice osvojila je 'metoda 333', a znate li što ona predstavlja?

18.04.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Radikalna, ali učinkovita, metoda 333 omogućava stvaranje capsule garderobe u ormaru koja nikada ne može dosaditi

Ideja o razvoju minimalističkog ormara, koji je i koncizan i osmišljen kao cjelina, a ne dio po dio, posljednjih godina sve je popularnija. Iako se nekim modnim entuzijastima ta ideja čini nategnutom, njene prednosti su ipak brojne. Doista, capsule garderoba, kako je nazivaju u industriji, ekonomična je koliko i ekološka jer zahtijeva od vas da ograničite svoju modnu kupnju i, iznad svega, da nosite ono što već imate.

  • +23
Kopenhagen - street style Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

To nije sve jer je studija koju je provela dr. Aurore Bardey o 'modnom detoksu' pokazala da korištenje minimalističke garderobe pogoduje smanjivanju svakodnevne tjeskobe. Izgradnjom takve garderobe u ormaru jutarnje modne nedoumice postaju stvar prošlosti.

Odakle početi u stvaranju capsule garderobe? Odgovor se krije u takozvanoj metodi 333, a koja je prvenstveno zaživjela na TikToku.

@rachspeed guys did i find the 12 3 30 of getting dressed??? 🤪 #capsulewardrobe #falloutfits #tryon ♬ Oui,Oui,Oui,Oui - Sacha Distel

Što je metoda 333?

Popularizirala ju je tiktokerica Rachel Spencer (@rachspeed), a izaziva nas da za početak odaberemo samo devet predmeta iz svoje garderobe.

Konkretnije: tri gornja, tri donja komada i tri para cipela, sve prilagođeno godišnjim dobima, naravno.

Iako se čini da je ova količina odjevnih komada i obuće jednostavno premala, Spencer dokazuje suprotno, uspjevši razviti čak 19 stajlinga pomoću tih devet odabranih komada. Upravo navedeno smatra se temeljem capsule garderobe - mogućnost stvaranja što više lookova s minimalnim brojem komada u ormaru.

Da, neki će reći da to djeluje jako dosadno i bezlično, ali ova tiktokerica dokazuje da nisu u pravu.

Njezina metoda potiče na promišljanje o odjeći i obući koju inače ne bismo kombinirali, ali i da nas potakne da preispitamo sam način na koji ih nosimo. Džemper s rastezljivim ovratnikom tako se može nositi na nekoliko načina, a kardigan zakopčan, potpuno otvoren, spuštenih ramena ili čak naopako s otvorom na leđima za seksepilniji look.

Spencer također pokazuje da je moguće unijeti printove i jake komade u sezonsku capsule garderobu kako bi se stvorili zanimljivi outfiti. Naprimjer, možete se odlučiti za hlače s pritom leopardova krzna – bezvremenski je, ali trenutno vrlo trendi – čije se boje slažu s bijelom, crnom, smeđom, crvenom ili ružičastom. Ovoj selekciji dodajte par crvenih cipela (Mary Jane, balerinke ili natikače) za večernje kombinacije ili za uljepšavanje dnevnih izdanja.

  • +4
Crveni komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bez obzira na devet predmeta koji čine sezonsku minimalističku garderobu, dobro je zapamtiti da su dodaci također oni koji daju sasvim novu dimenziju osmišljenim stajlinzima.

Ovisno o odabranoj torbi, prstenju nagomilanom na zglobovima prstiju, ogrlicama oko vrata, odabranom remenu ili kapici na glavi, outfit sastavljen od iste odjeće i obuće više nema isti izgled.

  • +25
Street style - Kopenhagen Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia