HIT SILUETA

Modne ovisnice opčinjene su ovom malom, ali iznimno praktičnom torbom

17.03.2023 u 20:13

Bionic
Reading

Zbogom klasičnim torbicama na rame, jer verzija zvana sling postala je viralnom na TikToku, kombinirajući stil s praktičnošću

Ako danas žene mogu hodati bez torbe u ruci, za to je zaslužna Coco Chanel jer je osmislila duge ručke, najprije kožne, a potom lančane. Mademoiselle CC znala je svoj posao i nikada se nije odrekla praktičnosti radi estetike pa je taj sićušni funkcionalni detalj postao simbol velike ženske revolucije.

I zbog toga su joj žene zahvalne jer su se od tada otvorile brojne mogućnosti za interpretacije najklasičnije torbe. Novi iskorak stigao je sling torbom, modelom za nošenje preko ramena dizajniranim tako da ne visi s ramena, kao što je predložila Coco Chanel, već da se nosi dijagonalno.

Mala, ali prostrana torba koja osvaja

Sling torba ergonomski je dodatak stvoren tako da ne stvara nelagodu kada se stavi na tijelo, a u obliku je polumjeseca, brioša ili banane (dakle sličan torbici iz 90-ih) i može se staviti sa strane ili straga, na leđa, poput ruksaka. Oblik je njezina temeljna osobitost jer se čini kompaktnom - mala je i prostrana torba koja zadovoljava potrebe žena u 2023. Tome je pridodan izbor materijala koji mora biti udoban, praktičan i otporan.

Modne ovisnice diljem svijeta posljednjih mjeseci ne kriju opsesiju sling torbom s potpisom high street brenda COS. O njenoj velikoj popularnosti dovoljno govori podatak da se svaki put uspije rasprodati, a danas je jedino dostupna u crnoj varijanti.

  • +2
COS-ova torbica Crossbody Izvor: Promo fotografije / Autor: COS Promo