SLAVNA BRITANKA

Modna ikona Alexa Chung prisjetila se svoje najveće beauty pogreške zbog koje i danas žali

01.06.2020 u 15:48

Bionic
Reading

Lijepa Alexa Chung vječna je modna inspiracija, poznata po svojem minimalističkom pristupu modi i ljepoti

Britanska ikona stila, model, TV voditeljica i dizajnerica, već gotovo 15-ak godina inspirira zaljubljenice u modu zahvaljujući svojem opuštenom stilu kombinirajući skupocjene dizajnerske komade, odjeću pristupačnih high street brendova, ali i vintage i retro krpice nadahnute 60-ima i 70-ima.

Zgodna Britanka koja je u svijetu mode još od 90-ih, nedavno je postala zaštitno lice brenda Code8.

Prepoznatljiva frizura i mačkasti make up njezin su zaštitni znak, a prirodni look je ono čemu je Alexa godinama vjerna.

  • +3
Alexa Chung Izvor: Profimedia / Autor: NN

Zvijezda Netflixovog realityja 'Queer Eye' prisjetila se kako je i ona zbog jedne beauty pogreške zažalila.

Lijepa brineta je naime poput mnogih u 90-ima podlegla trendu tanko iščupanih obrva.

'Moja najbolje prijateljica mi je rekla kad smo imale 11 godina da bih trebala napraviti nešto s obrvama. 'Ti moraš počupati obrve'. Nagovorila me je i da obrijem noge. Prerano sam počela s čupkanjem obrva i dugo godina sam to radila. Trebala mi je vječnost da izrastu i da konačno naučim koji oblik pristaje mom licu', prisjetila se Alexa.

Što se tiče make upa, Britanka egzotičnih crta lica, ne voli previše šminke na licu.

'Ako nisam u fazi kad muku mučim s prištićima, mogu proći s vrlo malo podloge, mačkasto naglašenim očima, malo gela na obrvama, mrvicom rumenila, ružem u boji breskve', rekla je 36-godišnja Alexa koja za večernje prigode bira uvijek crveni ruž. Kaže kako je oduvijek imala dobar ten, no da se unazad nekoliko godina situacija promijenila pa sad koristi lagane hidratantne kreme poput Face Moisturising Lotion brenda CeraVe s UV faktorom 35 i bez mirisa.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Soon @alexachungstagram

Objavu dijeli Alexa Chung (@alexachung)

Umjesto pudera, Alexa će uvijek radije odabrati BB kremu - trenutačno koristi Radiate Beauty Balm brenda Code 8.

Šampone kaže, često mijenja, a svojem frizeru Georgeu Northwoodu predaje se u ruke s puno povjerenja.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Magic handed men

Objavu dijeli Alexa Chung (@alexachung)

'Obično mi on sam da neke prijedloge, pa se dogovorimo oko svega. Frizeri doista najbolje znaju što nam pristaje pa uvijek poslušam Georgeov savjet', rekla je.

Velika je ljubiteljica i četkanja tijela (a i obrva), a jeftinije losione iz drogerije oplemenjuje s nekoliko kapi skupocjenih ulja za tijelo.

Tajna njezinih prekrasnih trepavica je u uvijanju prije nanošenja maskare. 'Ako ih ne uvijem, izgledaju užasno', iskrena je Alexa, a otkrila je i kako joj raspoloženje podiže - pjevanje karaoka i mali wellness rituali poput uređenja noktiju.