sjajne nijanse

Od vanilije do čokoladne trešnje: Ovo je pet najtrendi boja za kosu koje ćete odmah poželjeti

11.02.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Nova godina i nova modna sezona prizivaju promjene, a kada je u pitanju izgled, promjena boje kose jedna je od najčešćih za kojima posežemo. Ako žudite za osvježenjem izgleda, svakako bacite oko na ovih pet vrlo trendi boja za kosu

Živahne i vibrantne boje nisu rezervirane samo za odjeću, već su ovog proljeća sjajan izbor i za kosu. Po pitanju trendova za ovu godinu pravi hit su boje koje krase sjaj, bogatstvo i punoća te čine kosu gušćom. Zvuči kao sjajna ideja i poticaj za osvježenje izgleda, zar ne?

Bogata vanilija

Skandinavke sa svojim prepoznatljivim izgledom predstavljaju određeni standard ljepote, a njihova ležerna hladnoća i minimalistička estetika poznate su diljem svijeta. Ono što se također odmah povezuje sa Šveđanima, Norvežanima i Fincima njihova je plava kosa. Upravo je to jedan od vodećih trendova ove godine. Svijetloplavu boju karakteriziraju hladne i pepeljaste nijanse te predstavljaju savršen izbor za proljeće i ljeto pred nama.

Nijansa karamele

Još jedna trendi boja za proljeće je karamela, savršen izbor za one koji imaju prirodnu tamnu kosu i žele je lagano posvijetliti pred ljeto. Kosa boje karamele sjajno izgleda obasjana Sunčevim zrakama te tada pokazuje intenzivan sjaj. No ova nijansa odličan je izbor i za one s plavom kosom koji joj žele dati topliji i mekši ton. Sjajna stvar je to da kosa u tonovima karamele stvarno pristaje svima.

Bakrenocrvena

I dok je prošle godine bakrenoplava bila jedna od najpoželjnijih, bogata bakrenocrvena vraća se kao trend u novoj sezoni. Ovu nijansu krasi snažna, intenzivna boja, a posebno dobro odgovara svijetlim tipovima kože te je sjajan izbor za prirodne plavuše.

Mocha smeđa

Super elegantno, megaglamurozno i apsolutno trendi – tako bi se mogla opisati mocha. Predstavlja savršen izbor za sve koji priželjkuju tamniju nijansu kose ove godine. Kao što joj samo ime govori, mocha smeđa podsjeća na jutarnju crnu kavu ili tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa. Za ovu boju važno je da kosa bude zdrava i njegovana kako bi bogata nijansa smeđe došla do punog izražaja.

Čokoladna trešnja

Ono što na prvi pogled zvuči kao ukusan desert zapravo je trendi boja kose za 2022. Samo ime čokoladna trešnja otkriva o kakvoj nijansi se radi - boja se sastoji od jakog čokoladnog tona i crvenih nijansi boje trešnje koje postaju vidljive tek kada svjetlost pod određenim kutom obasja kosu. Ako je ona već smeđa, odličan način je tehnikom balayagea dodati crvene pramenove. Osim toga, ova boja je vrlo svestrana te ovisno o početnoj nijansi stvara individualni izgled.