bez greške

Buntovan, zavodljiv i vrlo chic: Francuski bob najpoželjnija je frizura 2022. godine

09.02.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Kratke frizure definitivan su trend koji svoju vladavinu nastavlja i u godini pred nama, a kada su u pitanju trendovi kose, bob frizura daleko je najpoželjnija. Nije teško uvidjeti zašto: svestran je i laskav, a može biti radikalan, buntovan, seksi i vrlo, vrlo chic

Možda zbog pandemije i želje za promjenom, ili pak želje da kraćom frizurom efektno i bez puno muke uokvirimo lice, bob frizure u sve većoj mjeri zamjenjuju dugu kosu. Posebnu pažnju privlači francuski bob koji će ove godine biti još popularniji i dolazi u još kraćoj verziji, a brojni su razlozi zašto se isplati odlučiti upravo za ovaj oblik frizure.

Kao prvo, kratka verzija francuskog boba zadovoljava želju za kratkom frizurom, istovremeno pružajući frizuru koja se lako održava, brzo oblikuje i kreira ležeran, no stilski dotjeran izgled.

Kao drugo, ova duljine kose odlična je za hrabro eksperimentiranje s bojom, a greške se vrlo lako mogu prekriti drugom bojom. I treće, ali ne manje značajno, francuski bob se veličanstveno lako održava. Izgleda sjajno u 'mokroj' varijanti, zalizan i prebačen u stranu, začešljan prema nazad ili pak nestašno raspušten i lepršav što dodatno ističe njegovu neurednu privlačnost.

Što točno čini bob 'francuskim'?

Tradicionalno je ova frizura uključivala dva elementa – odvažan kratak rez čija duljina seže do linije usta i zaustavlja se točno na jagodičnim kostima, te ravne šiške koje prekrivaju obrve. Međutim, moderne verzije ove frizure znatno su manje stroge i krute, a nerijetko se oba elementa nose odvojeno. Glumica Ana de Armas pokazala je sjajnu verziju francuskog boba, s nešto duljim vrhovima koji sežu gotovo do ramena te s prepoznatljivim ravnim šiškama koje uokviruju lice.

Osim toga, šiške se mogu prebaciti na jednu stranu ili ih pak preskočiti, poput manekenke Hannah Klein koja je svoj kratki, efektni bob koji naglašava crte lica uparila s ležernijim razdjeljkom na stranu.

Glavna značajka koju svaki francuski bob mora imati je stav. Mora djelovati lagano i prozračno, ali ne previše dotjerano. Poruka koju želite poslati ovom frizurom je: 'Probudila sam se ovakva', no s dozom francuskog chica.

Ako se još dvoumite oko ove frizure, ovi primjeri mogli bi poslužiti kao sjajna inspiracija.