NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE

Moderna seoska kuća koja pluta na vodi

14.04.2013 u 08:00

  • +4

Moderna kuća na selu

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Seoska kuća koja je prvotno sagrađena u 19. stoljeću nedavno je posve obnovljena te transformirana u i više nego ugodan obiteljski dom okružen idiličnim krajolikom

Najzanimljiviji detalj uz ovaj dom svakako je činjenica da prednji trijem kuće pluta nad vodom. Plutajuća seoska kuća u SAD-u, točnije Eldredu, već na prvi pogled osvaja detaljima u shabby chic stilu koji se savršeno uklapaju u rustikalno okruženje.

Arhitektonski studio Givonehome koji je zaslužan za novo lice ove bajkovite seoske kuće, prilikom obnove nastojao je zadržati autentične detalje. Iako se u početku sumnjalo u sam projekt i njegov rezultat, i najveći skeptici bili su i više nego zadovoljni rezultatom.

Nakon preuređenja koje je potrajalo pune četiri godine, seosku kuću koja datira iz 1820. godine posve su preplavili kontrasti; raskošnost nekadašnjeg vlastelinstva upotpunjena je čistim modernim elementima, uključujući staklenu stijenu koja u kuhinji prekriva cijeli zid te se proteže od poda do stropa nudeći divan pogled na bajkovitu prirodu.


Za oko itekako zapinje kuhinja koja je prostrana i svjetla te dominira kućom, a velika količina svjetla i šareni detalji poput raznobojnih stolica stvaraju živopisnu atmosferu. Uz moderan namještaj odlično se uklapaju rustikalni elementi dodajući dašak prošlosti cijelom prostoru.