84 KVADRATA

Moderan stan uređen po mjeri mlade obitelji

15.06.2016 u 08:27

  • +15

Stan za mladu obitelj

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tatiana Kovalenko

Bionic
Reading

Moderno preuređen stan od 84 četvorna metra projektirao je arhitekt Evgenij Meščerčuk za mladu obitelj s novorođenim djetetom koja je htjela suvremeno uređen stan od ekoloških prihvatljivih materijala s otvorenim prostorom

Cjelokupna površina ovog moderno uređenog stana koji se nalazi u ukrajinskom gradu Zaporožju podijeljena je na zajednički i privatni prostor, a glavni cilj kod projektiranja bilo je stvaranje velikog otvorenog prostora namijenjenog zajedničkom druženju. To je arhitekt postigao rušenjem pregradnih zidova, nakon čega je dobiven otvoren prostor koji objedinjuje kuhinju, blagovaonicu te dio stana za boravak i gledanje TV-a.

Blagovaonicu od dnevnog boravka vizualno dijeli efektna rupičasta drvena polica koja ne opterećuje prostor, no opet diskretno razdvaja dvije cjeline.

Za postizanje tople, ugodne atmosfere u domu odabrana je blijedožuta nijansa drveta kao bazna boja koja se provlači kroz sve prostorije.

Budući da su klijenti htjeli samo ekološki prihvatljive materijale u stanu, arhitekt Evgenij Meščerčuk odlučio je naglasak u uređenju interijera staviti na ivericu u dvije nijanse, kojom je obložen zid u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.

Drvene ploče i obloge te ukrasne cigle stvaraju zanimljivu kombinaciju različitih tekstura, a udovoljavaju i željama klijenta koji preferiraju ekološke materijale.