maison margiela

Krznene torbe na glavi - revija o kojoj se govori

02.03.2017 u 13:14

Maison Margiela PFW

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Poznat po svojim neobičnim kreacijama, dizajner John Galliano za modnu kuću Maison Margiela predstavio je na pariškom Tjednu mode pomalo čudne kombinacije, no pritom ne mislimo na dizajn, već na predimenzionirane krznene torbe koje su modeli nosili na glavama

John Galliano još jednom je iskočio iz očekivanih okvira prilikom predstavljanja nove kolekcije Maison Margiele za jesen/zimu 2017. na pariškom Tjednu mode. Sigurno je to da će ovaj trenutak istodobno ostati najčudniji i najzapamćeniji na cijelom tjednu mode jer je Galliano odlučio smjestiti modne dodatke tamo gdje im nije mjesto.

Na jučerašnjoj reviji modeli su se prošetali pistom s predimenzioniranim krznenim torbama, no ne u ruci ili na ramenu, kako to obično biva, već na glavi. Ovaj čudni modni trenutak pomalo podsjeća na perike koje su Francuzi nosili u 18. stoljeću.

Čupave torbe Galliano je predstavio u crnoj i crvenoj boji, dok su umjesto raskošnih haljina u stilu Marie Antoinette modeli nosili traperice i prozirne suknje.

Kolekcija ima dosta sličnosti s Gallianovom haute couture kolekcijom predstavljenom u siječnju, a osnovni elementi koji su dominirali njome su geometrijski izrezi i šareni ovratnici na kaputima. U dizajnerovovoj ekstravagantnoh kolekciji nalaze se i polucilindri te predimenzionirani metalni nakit, a kao i sve Gallianove kreacije, i ove su ostavljale dojam nedovršenih, recikliranih komada tipičnih za uličnu modu.

@maisonmargiela #maisonmargiela #FW17 #mainstyle #fashion #pfw

A post shared by Mainstyle (@mainstyleofficial) on