novi trend

Model koji ćete ili prezirati ili voljeti: Hit cipele za jesen lako bi mogle naslijediti titulu 'ružnih cipela', a modne influencerice već ih obožavaju

19.08.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Nova sezona priprema nam doista zanimljivu modnu jesen. Tek što smo se naviknuli na 'ružne sandale' koje su osvojila srca i ormare brojnih zaljubljenica u modu, sada stiže novi model cipela koji ćete ili mrziti ili obožavati

Ovo ljeto obilježili su modeli koji nude bespogovornu udobnost. Tako su se nosile crocksice, klompe i 'ružne sandale' na čičak. Zbog pomalo zdepastog oblika, i udobnosti koja nadilazi stil modeli su to koje neki obožavaju, a drugi ih ne mogu smisliti.

No, modne influencerice i ove su modele uspješno spojile sa trendi stajlinzima, a sada se trendu robusnih cipela koje su daleko od ljubav na prvi pogled pridružuju i cipele zanimljivog naziva 'cloaferice'. Radi se zapravo o spoju dva trenda, mokasinki glomaznih potplata, loaferica, te klompi. Potpuno nova riječ u kreativnom modnom rječniku označava jedan od najpopularnijih trednova cipela koje možete nositi s prvim danima jeseni, ali i već sada u dane kada temperature budu nešto niže.

Mokasinke glomaznih platformi obilježili su proljeće, a nosile su se kao uz hlače tako uz midi suknje. Ljeto je prošlo u znaku klompi koje su mjesto našle u kolekcijama gotovo svih prestižnih brendova. Sada nas u modnu jesen uvode 'cloaferice' koje prije svega odlikuje velika udobnost.

'Cloaferice' spajaju najbolje dijelove mokasina i klompi, stvarajući potpuno novu siluetu: zdepasti potplat te zaobljeni i mekan prednji vrh susreću se s glatkom kožnom površinom i dotjeranom, otvorenom petom. Ovaj model cipela među prvima predstavio je nizozemski modni brend Wandler. Torbe i cipele dizajnerice Elze Wandler već nose brojne zaljubljenice u modu, a model Rosa, dostupan u crnoj, bež i ružičastoj boji, posebno im je zapeo za oko.

Sjajna stvar da 'cloaferice' kombiniraju klasično elegantne elemente s modernim i cool detaljima, pa se ove hit cipele mogu nositi na sve odjevne kombinacije i prigode. Influencerice Instagramu pokazuju kako se to radi i stiliziraju cipele s romantičnim midi haljinama s puf rukavima, ali i traper hlačicama i balonerima, neizostavnim u jesenskim danima.