OČUVAT ĆE MIR

Mirotvorci zodijaka: Ova četiri horoskopska znaka najbolje znaju ublažiti napetosti

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 02.05.2020 07:52
  • Objavljeno 02.05.2020 u 07:52
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Jamie Grill / Tetra Images / Profimedia

Ovi su znakovi najspretniji u očuvanju i uspostavljanju mira između sukobljenih strana. Zajednička im je sposobnost ublažavanja napetosti i težnja uspostavi sklada u međuljudskim odnosima

Vaga

Vaga je dežurni posrednik i mirotvorac. Ima najrazvijeniji smisao za pravdu i poštenje. Kad je god u prilici, gleda gdje je ravnoteža poremećena i hita da je pokuša ponovno uspostaviti. Majstorica je u poticanju ljudi da sagledaju problem s više strana i da uvide prednosti kompromisa. Ponekad se previše zanese i govori ljudima ono što vole čuti pa sukob može opet planuti ako shvate da su bili obmanuti.

  • +5
  • +2

Matt Damon je horoskopska Vaga, rođen je 8. listopada 1970.

Izvor: Profimedia / Autor: Moritz Thibaud/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Djevica

Mrzi svjedočiti svađama. Sraz između trećih osoba čini je napetom i živčanom. Pristupit će pokušaju mirenja da zaštiti vlastito duševno blagostanje. Služit će se logikom i argumentima, ne pokušavajući jednako zadovoljiti obje strane. Ako procijeni da je netko više ili potpuno kriv, tražit će od njega da se povuče jer je tako pametnije. Nastojat će mu ukazati na pravne i društvene posljedice inzistiranja na onom na što nema pravo. Ako su sukobljene strane imalo racionalne, povinovat će se mudrim Djevičinim savjetima.

Ribe

Vrlo je prijemčiva na vanjske utjecaje i upija tuđe vibracije, naročito negativne. Brzo uočava da je nešto naopako i posvećuje se stišavanju gnjeva i mržnje. Njena je taktika uvjeriti svaku sukobljenu stranu ponaosob da je duševni mir isplativiji od trvenja i da je vjerojatno bolje odustati od cilja ako ga nije moguće ostvariti bez borbe. Osjeti li da se sukob ne stišava, ustuknut će prije nego što postane prevruće.

  • +5
  • +2

Sharon Stone

Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Blizanci

Jednako je spretan u izmirivanju i u huškanju na rat, ovisno o tome što mu je u interesu. Ako je to mir, onda će nastupiti vrlo vješto sročenim rečenicama, ukazujući na kratkoročne dobre strane odustajanja od sukoba. U nagovaranju se podjednako služi istinom, laži i prikrivanjem, vodeći se načelom da cilj opravdava sredstvo. Prevrtljiv je pa već sutra može izazvati kavgu između onih koje je danas pomirio.

Ana Kurnjikova rođena je u znaku Blizanaca 7. lipnja 1981.

Izvor: Profimedia / Autor: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!