VRUĆI KUBANSKI RITAM

Mirna Medaković seksi je i u ležernom izdanju

04.07.2013 u 12:16

Zbog Marija Valentića i Ane Herceg centar Zagreba podsjećao na rasplesane ulice Havane

Izvor: Promo fotografije / Autor: Havana club

Bionic
Reading

Pod stopama Marija Valentića i plesačice Ane Herceg užario se zagrebački asfalt u sklopu projekta 'People dancing in the streets'. Poznati par iz showa 'Ples sa zvijezdama' slučajnim prolaznicima i znatiželjnicima dočarao je ugođaj havanskih ulica te ih poučio pravim plesnim koracima. Na partyju koji je uslijedio u kinu Europa uz kubansku glazbu i koktele uživala je Mirna Medaković i Damir Jakopović Ribafish

Terasa poznatog zagrebačkog kluba Maraschino na Cvjetnom trgu ove srijede postala je središte globalnog projekta People dancing in the streets koji ritmove kubanske glazbe i vruću prateću atmosferu donosi i na ulice hrvatskih gradova. Zagreb je tako postao pravi plesni podij, a odlično raspoloženi plesači osvježili su se prigodnim Havana Club Mojito koktelom.

Zaraznim ritmovima nisu odoljeli ni poznati trener fitnesa Mario Valentić i profesionalna plesačica Ana Herceg, koji su svojim plesnim umijećem dodatno ugrijali 'zagrebačku špicu'. Iako su već osvojili žiri i publiku u TV showu 'Ples sa zvijezdama' te odnijeli pobjedu u trećoj sezoni, sada su pokazali da se izvrsno snalaze plešući na ritmove tradicionalne kubanske glazbe koja podrijetlo vuče iz daleke vruće Afrike.

'Bilo mi je jako drago ponovno zaplesati s Anom, izvrsna je plesna partnerica i mentorica. Pomalo je neobično zaplesati na ulici u centru grada, na mjestu gdje ljudi obično piju kavu, no izvrsno sam se zabavio s brojnim prolaznicima koji su nam se pridružili i kojima sam imao priliku biti plesni učitelj. Usto, volim kubansku glazbu, energična je i savršeno se uklopila u ljetni ritam Zagreba i moj karakter. Cijeli ovaj event probudio je uspomene na Havanu koju sam posjetio prije četiri godine kada sam imao priliku doživjeti neizbježne plesne običaje iz prve ruke', rekao je Mario Valentić.

U sklopu projekta People dancing in the streets na pločniku ispred Maraschina nalazile su se stope koje 'stvaraju' zaraznu kubansku glazbu i upravo su one privukle slučajne prolaznike. Nakon početne znatiželje i sumnje, prolaznici su gazeći po tim stopama, uz smijeh zaplesali stvarajući nove ritmove. Ubrzo su im se pridružili pravi plesni stručnjaci - Mario Valentić i Ana Herceg, te im pokazali plesne trikove, a one malo manje hrabre potaknuli da se prepuste glazbi koja caruje Havanom i dobro zabave.

Zagreb je uistinu to poslijepodne podsjećao na rasplesane ulice kubanske prijestolnice, koju prožima ritam salse, ali i rumbe, najpopularnijeg afrokubanskog stila glazbe. U nastavku projekta People dancing in the streets, ples će postati svakodnevnica i na ulicama diljem hrvatske obale pa će se prolaznici moći dobro zabaviti uz ritam koji život znači.

Nakon što je centar Zagreba zaplesao, u kinu Europa je u sklopu projekta uslijedila projekcija prigodnog filma '7 days in Havana', a svi posjetitelji su nakon toga mogli ostati na pravom ljetnom partiju. Mirna Medaković uživala je u vrućim kubanskim ritmovima koji mame na ples, dok je Damir Jakopović Ribafish osvježenje potražio u koktelima Havana Club Mojito.