SVEJTLUCAVO JE IN

Metalik sjenila stvorena su za seksi pogled

23.09.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Sjenila obogaćena svjetlucavim česticama i sedefastim efektima više nisu što su bila, mnogo su postojanija i intenzivnija

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, metalična sjenila mnogo lakše prianjaju uz kožu i suptilno svjetlucaju. Boksačkim rječnikom rečeno, u usporedbi sa sjenilima iz glamuroznih 70-ih i 80-ih, koja su funkcionirala po principu 'udri me u oko' i koja su bila pravi 'superteškaši', njihovi suvremeni kolege pripadaju perolakoj kategoriji, sadrže hi-tech reflektirajuće mikročestice.

Najbolji način da testirate njihovu izdržljivost i dekorativne performanse omogućit će vam sjenila Chanel Illusion d'Ombre. Peter Philips osmislio je neobično podatnu teksturu, koja je istodobno i kremasta i pjenasta, baš kao i bogatu paletu boja za kreiranje raznorodnih lookova, od sofisticiranih smeđih i crnih smoky eye do rokerski ekspresivnih.

Povratak u žive boje, s naglaskom na plavim, ljubičastim i zelenim nijansama nudi klasični kvintet sjenila YSL Ombres 5 Lumières. Kao i svaki put kad na čelo make-upa 'zasjedne' novi umjetnički direktor, od njega se ne očekuje da odmah promijeni izgled šminke, nego da fascinira novom kolorističkom paletom. Upravo je to učinio kanadski vizažist Lloyd Simmonds kreiravši živopisna sjenila u svojoj prvoj kolekciji make-upa za YSL.

Iako je direktor make-upa uglednog japanskog brenda već deset godina, pred britanskim vizažistom Dickom Pageom nije bio nimalo lak zadatak. Za Shiseido je kreirao 12 novih nijansi kremastog satiniranog sjenila Shimmering Cream Eye Color. Shiseidovi obožavatelji smatraju da je i ovaj put uspio!

Tyen je vizažist s najviše staža na čelu make-upa jednog od najuglednijih modno-kozmetički brendova. Tridesetogodišnje iskustvo rada za Dior očito mu daje i najviše slobode. I ove je sezone osmislio novi 'beauty gadget'. Blue Tie je neobičan kvartet svjetlucavih sjenila sa skrivenim sjajilom.