BEZ VELIKIH SELIDBI

Merkur više nije retrogradan, a evo što nam planetarna kretanja nose u prosincu

09.12.2018 u 07:54

Bionic
Reading

Cijeli zodijak slavi povratak Merkura u direktno kretanje 6. prosinca nakon tri tjedna prividnog nazadovanja na suprotnoj strani Sunca. Ako ste u tom razdoblju počinili neke pogreške, sad ćete dobiti priliku da ih ispravite ili kompenzirate

Počevši od 12. prosinca, Merkur će biti u Strijelcu, ubrizgavajući znakovima zodijaka optimizam i samouvjerenost. Tolerancija i otvorenost duha bit će naglašeni tijekom ovog tranzita koji će najbolje odgovarati Ovnu, Lavu, Vagi i Vodenjaku.

Merkurov prvi susjed, Venera, od 2. prosinca opet je u Škorpionu, nakon kraćeg povratka u Vagu. Škorpionska je Venera osjećajna, ali na povredu više reagira ljutnjom i osvetoljubivošću, a manje suzama. Ovaj je položaj najsretniji za Škorpiona, Ribu, Raka, Djevicu i Jarca.

Tekući je mjesec siromašan velikim planetarnim selidbama između znakova. Na zimski solsticij, koji ove godine pada 21. prosinca, počinje vladavina Jarca, druga uzastopna koja će se podudariti sa Saturnovim tranzitom ovim znakom.

Dok Sunce, Saturn, a u siječnju i Merkur budu u Jarcu, isplatit će vam se ustrajnost, izdržljivost i rad na dugoročnim projektima. Politički i vojni čelnici širom svijeta tih tjedana će donijeti odluke o bespoštednoj borbi protiv neprijatelja, no provođenje tih odluka nastupit će s odgodom, tipično za energiju Jarca.

  • +23
Poznati Jarci Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prosinac donosi dvije značajne Mjesečeve faze. U petak 7. prosinca u 8.21 u Strijelcu će se javiti mlad Mjesec uslijed konjunkcije Mjeseca i Sunca u tom znaku. Petak i subota pod tim će utjecajem donijeti ljubav prema putovanjima, učenju i filozofiranju.

Petnaest dana kasnije, kad Sunce već bude u Jarcu, nastupit će pun Mjesec u Raku, nasuprot Suncu. Tijekom vikenda 22. i 23. prosinca mnogima će nedostajati ravnoteža između razuma i osjećaja, obaveza i hobija, obitelji i prijatelja.