SLIJEDI PORAST EMPATIJE

Merkur u Raku tjera vas na šetnju prošlošću i potragu za starim znancima

11.07.2021 u 07:17

Bionic
Reading

Merkur ulazi u Raka poslije dvomjesečne šetnje Blizancem i preplavljuje vas dubokim, kompliciranim emocijama. Bit ćete prijemčiviji na tuđa duševna stanja, što će vas značajno opteretiti ako se krećete među potištenim i tjeskobnim ljudima, ili pratite vijesti 'teškog' sadržaja. Bit ćete ranjiviji na kritike, uvrede i prijetnje, što će privremeno oslabiti vašu sposobnost logičkog zaključivanja

Vaši misaoni procesi odmaknut će se od užurbanosti, radoznalosti i analitičnosti svojstvenih Blizancima u smjeru intuicije, empatije i prisjećanja. Merkur u Raku donosi moć slušanja i uživljavanja u tuđe riječi i stanja. To će pomoći psihijatrima i psiholozima da bolje razumiju svoje pacijente, odnosno klijente, ali i laicima da se emocionalno povežu s prijateljima kojima treba ohrabrenje, utjeha ili potpora.

Budući da je Rak vrlo kreativan znak, a da Merkur vlada umom i rukama, mnogi od vas dobit će poticaj za prepričavanje svojih ili tuđih iskustava, bilo sadašnjih ili davnih. Također, bit ćete ponukani izrađivati lijepe predmete visoke sentimentalne vrijednosti. Često ćete se zateći u šetnji sjećanjima i razmišljanju o bliskim ljudima kakvi su nekad bili i o onima s kojima ste izgubili kontakt. Izgledno je da ćete potražiti nekog iz prošlosti u telefonskom imeniku i na društvenim medijima. Možda ćete im se javiti, ili se zadovoljiti otkrićem gdje danas žive i čime se bave. Neki će se od vas baciti na proučavanje rodoslovlja i raspitivati se kod rodbine o životu predaka.

  • +9
Sofia Vergara je horoskopski Rak, rođena je 10. srpnja 1972. Izvor: Profimedia / Autor: Maciel/NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Do 27. srpnja, dok bude u Raku, Merkur će donositi sreću Ribama, Škorpionima, Bikovima i Djevicama, a na Rakove će utjecati proturječno. S druge strane, Ovnovi, Vage i Jarci susretat će se s teškoćama u ophođenju, prometu i kupoprodajnim aktivnostima. Pripadate li ovim znakovima, ne reagirajte odmah na ono što vam se učini uvredom ili nepažljivošću jer ćete malo kasnije možda vidjeti tuđi postupak u drukčijem svjetlu.