SVI JE KOPIRAJU

Melania je šik, ali za ovaj modni trend zaslužna je Hillary

10.11.2016 u 19:33

  • +5

Hillary Clinton u odijelima

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Poražena američka predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton tijekom kampanje postala je potpuno neočekivan modni uzor. Naime, zbog njezinog zaštitnog znaka - strogih odijela - potražnja za tim odjevnim predmetom porasla je za nevjerojatnih 460 posto

Od početka ove godine ženska odijela u SAD-u bilježe potražnju od čak 460 posto, objavila je modna internetska platforma Lyst.

Još je zanimljivije to što je potražnja za odijelima u određenim bojama strahovito porasla svaki put kad bi se Hillary pojavila u njima. Kad je u srpnju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji nosila bijelo odijelo te slično u istoj boji u listopadu, bijela odijela tih su tjedana bila uvjerljivo najtraženiji artikli u modnim web trgovinama.

Direktorica sadržaja platforme Lyst Katherine Ormerod za The New York Times je potvrdila kako su zabilježili do sada nezapamćen interes za tim odjevnim predmetima svaki put nakon što bi se Hillary pojavila u njima. No njezina bijela odijela ipak su se pokazala kao uvjerljivo najveći hit. Riječ je o kreaciji američke modne kuće Ralph Lauren, Hillarynog omiljenog brenda, a zanimljivo je da ta odijela i nisu puštena u prodaju jer su rađena po mjeri, samo za gospođu Clinton.

'Interes za bijelim odijelima je premašio sva naša očekivanja, posebno kad se uzme u obzir da smo u tom periodu primijetili manji sezonski interes za bijelom bojom u gotovo svakoj kategoriji odjeće i modnih dodataka', objašnjava Ormerod.

No povećanu potražnju za ženskim odijelima s hlačama nije zabilježio samo Lyst, već je i Google Trends potvrdio kako je zadnjih godinu dana strahovito porasla potražnja za bijelim odijelima te da se pretraga za njima - učetverostručila.