Kuća za generacije

Materijali koji garantiraju maksimalnu kvalitetu življenja

01.12.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Vrhunski materijali upotrijebljeni za gradnju Trex kuća garantiraju njenu dugotrajnost i izdržljivost, a na konstrukcijske elemente Trex kuće daje se 30 godina garancije

Kada smo birali materijale za gradnju Trex kuća pomno smo promišljali te se odlučili za one materijale kojima se postiže najveća sigurnost i najmanji mogući troškovi života.

Upravo to je razlog što Trex kuće spadaju u energetski razred A te razred B1 vatrootpornosti (teško zapaljivo).

Nosivi dio Trex kuća je čelična konstrukcija sa toplinskom izolacijom od celuloze koja je obložena OSB pločama.

Na vanjski dio konstrukcije dolazi kamena vuna debljine 40 mm. Tu je zatim zračni prostor od 30 mm te potkonstrukcija fasade dok na kraju dolazi završni 4 mm debeli lim Albond fasade.

Toplinska izolacija koju koristimo proizvodi se od starog papira, uz dodatak mineralnih tvari za konzerviranje i zaštitu od požara čime se ujedno sprječava moguća pojava insekata. Pritom se ne koristi boraks pa izolacija nije štetna za kožu i dišne puteve. 

Prednosti takve celulozne izolacije su mnogobrojne.

Pokazala se kao odlična zaštita od hladnoće zimi i topline ljeti. Naime, čak 2,5 puta bolje akumulira toplinu od klasične izolacije.

Povrh toga zahvaljujući njoj kuća je difuzijski otvorena i “diše" čime se sprječava nakupljanje vlage i gljivica što je česti problem s klasičnom gradnjom.

Celuloznom izolacijom stvara se zdrava mikroklima unutarnjeg prostora, što je iznimno važno za kvalitetu življenja.

Prilikom ugradnje celulozna izolacija tijesno prianja uz podlogu pa je gubitak energije i nastajanje toplinskih mostova svedeno na minimum.

Trex kuća diše ne samo zbog celulozne izolacije, već i zbog ventilirajuće Albond fasade. Radi se o metalnom kompozitnom panelu koji dolazi u raznim bojama. Otporan je na vremenske uvijete te se odlikuje kvalitetnim akustičnim, toplinskim i protupožarnim vrijednostima.

Dobro je znati da na konstrukcijske elemente Trex kuće dajemo 30 godina garancije, a uz pravilno održavanje Trex kuća će trajati generacijama.