Stil života

Želite novi dom bez puno muke i stresa, imamo rješenje za vas

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 22.11.2017 09:17
  • Objavljeno 21.11.2017 u 09:09
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Razmišljate o kupnji ili gradnji kuće, ali brinu vas brojne skrivene zamke vezane uz kupnju rabljenog objekta ili pak visoki troškovi i dugotrajni postupak gradnje nove kuće? Postoji rješenje po modelu ključ u ruke, koji vas oslobađa takvih briga

Prema zadnjem istraživanju portala Njuškalo za listopad 2017. godine, interes za nekretninama povećava se što se odražava i na rast cijena, koje su na godišnjoj razini više za dva posto. Pritom su prosječne cijene stanova porasle za 4,3 posto, dok su kuće s dvorištem zabilježile rast cijena od 2,7 posto.

Rast cijena prisutan je u svim županijama na obali te u Varaždinskoj županiji i Gradu Zagrebu. Najveći godišnji rast cijena oglašenih nekretnina zabilježen je upravo u Gradu Zagrebu te Istarskoj županiji i iznosi nešto više od pet posto. Tako je na najvećem, zagrebačkom tržištu, prosječna cijena stana dosegnula 1.762 eura po kvadratu, a kuće s dvorištem 1.270 eura po kvadratu.

S druge strane, pad cijena prisutan je ponajviše u istočnim županijama Hrvatske, pa su tako cijene nekretnina u Brodsko-posavskoj županiji pale za gotovo šest posto u godinu dana, a u Osječko-baranjskoj za gotovo pet posto.

Kada je riječ o kućama, na tržištu se nalazi veliki broj nekretnina upitne vrijednosti. Zbog starosti i često puta neadekvatnog održavanja kupnja takvih objekata nosi sa sobom brojne skrivene zamke i velika ulaganja u adaptaciju i održavanje.

S druge strane gradnja novih objekata podrazumijeva dugotrajni postupak gradnje uz visoke troškove građenja i opremanja kućanstva. Zato su umjesto skupih stanova i klasičnih kuća u posljednje vrijeme sve popularnija alternativa za rješavanja stambenog pitanja montažne kuće, koje zadovoljavaju najviše standarde stanovanja.

Takve kuće nude se u modulima, potpuno opremljene, uz konkurentne cijene. Dakle, kupac dobiva kuću po modelu 'ključ u ruke' što znači da je oslobođen svih mukotrpnih poslova vezanih uz gradnju ili adaptaciju.

Jedno od takvih rješenja su Trex-Living System mobilne kuće koje su osmislili stručnjaci domaće tvrtke Termak. Ove kuće proizvode se po najsuvremenijim metodama, sadrže materijale koji omogućava najbolji mogući omjer cijene i kvalitete te su otpore na sve vremenske uvjete.

Konstrukcija same kuće modularnih zidova je takva da omogućuje jednostavno manipuliranje tako da je za sastavljanje cijele kuće potrebno svega nekoliko sati.

Kuće dolaze u modulima, a prostor je uvijek idealno iskorišten zahvaljujući modularnim pregradnim zidovima koji se jednostavno demontiraju i montiraju na željeno mjesto. Osnovni modul je površine 15 kvadratnih metara, a jednostavnim dodavanjem modula površina se može povećati do 120 i više kvadrata.

Trex kuće posjeduju vrhunsku energetsku učinkovitost (Energetski razred A) zahvaljujući izolaciji od celuloze koja je koja spada u najučinkovitije izolatore topline i buke.

Kuću moduliranu po vašoj mjeri možete kupiti praznu ili potpuno opremljenu sa svim potrebnim aparatima i uređajima, ormarima i ostalim namještajem te klimatizacijom i grijanjem.

Početna cijena u potpunosti namještene kuće površine 30 kvadrata (Trex 30) iznosi 25.000 eura (833 eura po kvadratu), dok je cijena nenamještenog paketa 20.000 eura (667 eura po kvadratu). Montaža košta samo 250 eura, a cijena transporta ovisi o lokaciji postavljanja.

Važno je naglasiti da se dodavanjem novih modula cijena kvadratnog metra smanjuje. Tako cijena u potpunosti namještenog Trex 50+ paketa iznosi 37.000 eura (740 eura po kvadratu), dok je cijena nenamještenog 32.000 eura (640 eura po kvadratu).

Kako Zakon o gradnji ne razlikuje modularnu kuću od klasične gradnje za Trex kuću montaže morate pribaviti sve odgovarajuće dozvole. To znači da se kuća mora uklopiti u prostor (lokacijska dozvola), zadovoljiti aktualne standarde te imati glavni projekt i građevinsku dozvolu.

Potražite više informacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!