POZIV INSPEKTORATA

Maserati mora popraviti 15 automobila prodanih u Hrvatskoj

23.09.2013 u 18:02

Bionic
Reading

Državni inspektorat objavio je obavijest u okviru sustava razmjene službenih obavijesti između država članica Europske unije o proizvodima koji predstavljaju rizik za zdravlje i sigurnost potrošača RAPEX o nepravilnostima koje su utvrđene na automobilima Maserati – Quattroporte i Gran Turismo te vlasnike 15 takvih vozila u Hrvatskoj poziva na zamjenu stražnih spona na vozilima.

Riječ je o automobilima Maserati trgovačkog naziva Quattroporte i Gran Turismo, tipa M139 i M145, proizvedenih od 2004. do 2008. godine, a u priopćenju se navode i brojevi šasija ukupno 15 vozila za koje je Inspektorat utvrdio da se nalaze na hrvatskom tržištu.

Državni inspektorat je za ta vozila utvrdio da se nalaze na tržištu Republike Hrvatske, da su prodani krajnjim kupcima te da predstavljaju opasnost za korisnika zbog nejednakog antikorozivnog premaza na stražnjim sponama te postoji povećani rizik da stražnje spone korodiraju i puknu, što može uzrokovati gubitak kontrole nad vozilom. Stražnje spone bit će besplatno zamijenjene putem distributera za Hrvatsku, tvrtke Autocommerce Hrvatska, navodi se u priopćenju.