TALIJANI SE RASPIŠTOLJILI

Maserati Kubang kao pljuska Porsche Cayenneu

15.09.2011 u 14:11

Bionic
Reading

Gotovo čitavo desetljeće nakon što je Porsche lansirao Cayenne Talijani su shvatili da 'današnji SUV-ovi iz nekog razloga ne nude vozački doživljaj i luksuznu atmosferu na razini sportskih automobila i skupocjenih limuzina'

Stoga nam je Maserati u Frankfurtu odlučio pokazati svoju viziju SUV-a koji bi trebao nuditi sportskiji doživljaj vožnje u luksuznijem paketu od Porsche Cayennea, BMW-a X5 i X6, Mercedesa ML, Range Rover Sporta, Audija Q7 itd.

Ne dajte se zbuniti imenom koncepta. Kubang se zvao i prvi koncept SUV-a koji nam je Maserati pokazao 2003, no nadamo se da će, za razliku od tog nesretnika, ovaj ipak završiti u proizvodnji. A zašto i ne bi? Ovaj model možda i ne potpisuje Giugiaro, već Lorenzo Ramaciotti, no mora se priznati da izgleda fantastično, a ovaj put, zahvaljujući Fiatovom preuzimanju Chryslera, Maserati ima i platformu - onu Jeep Grand Cherokeeja.

Talijani se pritom zaklinju da će sve ostalo – od kočnica i ovjesa do stila i završne obrade biti talijanske izrade, a veseli nas i to da će motor te osmerostupanjski automatski mjenjač dolaziti iz Ferrarijevih pogona u Maranellu. Još samo nedostaju informacije o datumu početka proizvodnje.