NOVI CHANELOV PARFEM

Martin Scorsese režira za Chanel

31.08.2010 u 07:43

Bionic
Reading

Za lansiranje svog novog muškog mirisa, Bleu de Chanel, francuska modna kuća pozvala je slavnog režisera Martina Scorsesea da režira kratki film u kojem glavnu ulogu tumači nova nada francuskog glumišta, Gaspard Ulliel

Tipična metropolitanska njujorška atmosfera, brza izmjena kadrova ostvarenih u modro-plavoj boji, glavni akter – mladi glumac u usponu, rastrgnut između dviju žena, koji odlazi s vlastite tiskovne konferencije u potrazi za neovisnošću uz energičnu glazbenu podlogu Rolling Stonesa, tako bi se najkraće mogao opisati film Martina Scorsesea kojim se inaugurira novi Chanelov muški miris, Bleu de Chanel.

Miris potpisuje Jacques Polge, koji obavlja uzoritu funkciju Chanelovog 'nosa' od 1978. godine, a razvija se od baznih nota sandalovine, preko srednjih nota cedrovine, do gornjih nota citrusnog akroda i ružičastog papra. Parfemska bočica je na jasnom tragu Chanelove filozofije bezvremenske elegancije - geometrijska, esencijalna, izvedena od tamnoplavog stakla.

Zamišljen kao nova interpretacija muževnosti, miris Bleu de Chanel u najboljoj maniri zahvaća klasični muški miris s duhom suvremenosti, vrsno podcrtan zaštitnom modrom bojom, za koju Chanelov kreativni tim navodi da je 'previše crna da bi bila plava, previše plava da bi bila crna'.

U prilogu su isječak o nastanku filma Bleu de Chanel te intervjui s glumcem Gaspardom Ullielom i Chanelovim 'nosom' Jacquesom Polgeom, autorom novog mirisa koji tvrdi: 'Iako nos nije mišić, ja svog vježbam svakodnevno već jako dugo vremena.'