DUBROVNIK FASHION WEEK

Manjak zvijezda, ne i golih grudi

28.08.2010 u 12:21

Bionic
Reading

Modni puk okupio se sinoć pod otvorenim nebom na Stradunu gdje je započeo drugi po redu Dubrovnik Fashion Week. Iako se od mode imalo što za vidjeti, poznati su odlučili propustiti prvu večer DFW-a, pa su se zvjezdice oko stradunske modne piste pojavile tek u tragovima

Posebna gošća ovogodišnjeg DFW-a, Kai-Li Ma, kineski top model, sve je promatrala iz prvog reda, zabavljajući se u društvu dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića i njegove supruge. Dubrovački modni događaj pratio je i Fuad Backović Deen, koji se nakon jedne revije izgubio u nepoznatom smjeru, a većinu su ih pogledale Mara Bratoš, Jelena Perčin te Mirela Forić, supruga Darija Srne.

Prva večer DFW-a otvorena je revijom 'Morske nimfe' zagrebačkog brenda Hippy garden koji je obilježio deset godina rada. Sve su oduševile prozračne ljetne haljine Đurđice Vorkapić u kojima su manekenke pokazale grudi, što se posebno svidjelo muškom dijelu publike. Prvu večer obilježile su i dubrovačke modne snage Art Goden, za kojega se komentiralo da je izložio svoju najbolju kolekciju, te Mara Miloglav, koja je pronašla inspiraciju u serijalu 'Zvjezdane staze'.

Manekenke su prošetale stradunskom pistom i s modnim dodacima izraelske dizajnerice Michal Negrin te u kreacijama makarske dizajnerice Marine Obradović koja dizajnira pod etiketom Marina-Design. Iako je za sinoć bila najavljena i revija meksičkog dizajnera Guillierma Leona, ona nije održana jer je cijela kolekcija zapela u avionskom prometu, pa još nije ni stigla do Dubrovnika.

Večeras je na redu šest novih dizajnera – Juraj Zigman, Bibian Blue, Selma Berisalić, Gordana Manojlović te dvije Dubrovkinje, Zjena Glamočanin i Sonja Marić Banović. Na dvodnevnoj dubrovačkoj modnoj manifestaciji bit će predstavljeno ukupno 11 kolekcija domaćih i stranih dizajnera.