IDEJNO RJEŠENJE

Malim zahvatima do kvalitetno uređenog dnevnog boravka

Idejno rješenje (8)

Idejno rješenje (8)

Izvor: Corbis / Autor: interijerNET.hr

Ponekad su potrebni vrlo mali zahvati za povećanje kvalitete životnog prostora. Uz pravilan odabir elemenata namještaja i boja, stvorit ćete pravu oazu užitka u vlastitom domu

Poštovani!

Mi smo mladi par, bez djece. Nedavno smo kupili stan, ali imamo problema u uređenju, jer nam se ne sviđa raspored u dnevnoj zoni. Dječju bismo sobu za sada koristili kao radnu, jer još dulje vrijeme ne planiramo obitelj.

Hvala!


Odgovor arhitekta:

S obzirom na ukupnu površinu vašeg stana, prostor kuhinje i blagovaonice loše je riješen, jer nije površinski dovoljan za kvalitetno obavljanje svih funkcija u tim prostorima.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: Corbis / Autor: interijerNET.hr

Ulazni je hodnik prostran pa predlažemo da u njega smjestite veliko spremište i garderobu, kao i komodu s ogledalom, na suprotnu stranu. Stup oslikajte, obložite kamenom ili ogledalom da bi postao dekorativni element, a ne objekt koji smeta u komunikaciji.

U kupaonici je funkcionalan raspored elemenata zadržan, a u nišu je smještena kada, koja u zatvorenom dijelu može funkcionirati i kao tuš-kabina.

Spavaća soba vrlo je prostrana pa možete u nju smjestiti krevet većih dimenzija (180-200 puta 200 cm) i veliki garderobni ormar. U radnu sobu možete smjestiti i dva radna mjesta, ako postoji potreba, a nasuprot radnog stola, duž cijeloga zida smjestite ormare.

U dnevnom traktu zadržali smo postojeći pregradni zid između kuhinje i dnevnog boravka, a zid ostave se ruši. U ovakvoj koncepciji u kuhinju je moguće smjestiti hladnjak, sudoper, štednjak i radnu plohu koja je smještena uz pregradni zid. Zid je predviđen s otvorom u koji je smješten maleni šank kao veza između kuhinje i dnevnog boravka. Na ovaj ćete način vizualno povećati prostor. Ovo je dinamična koncepcija i interijerski može biti vrlo atraktivna, korištenjem različitih materijala i boja. Predlažemo kombinaciju krem, narančaste i nježno ljubičaste boje.

Blagovaonica je smještena uz kuhinju, a zbog malih dimenzija prostora predlažemo stakleni stol.

U dnevnom boravku predviđena je kutna garnitura, jer pozicija vrata ne omogućuje kvalitetan smještaj trosjeda i dvosjeda te stakleni klub-stolić. Prostor nemojte preopteretiti komadima namještaja, jer ima više različitih funkcionalnih cjelina, koje su povezane pa biste u suprotnom stvorili dojam preopterećenosti prostora.

Lođa je, nažalost, vrlo malena pa je koristite kao prostor za odlaganje dodatnih stvari ili smjestite mali stol za dvije osobe.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi