PRVA POMOĆ

Malim trikovima protiv neprijatelja ljepote

12.02.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Ideš na spoj od povijesne važnosti, a na licu ti je izbio veliki crveni prišt. Važno ti je ne samo da izgledaš dobro, nego sjajno, a prekasno je za kozmetički zahvat ili odlazak po neki preparat koji bi mogao spasiti stvar

Nema smisla očajavati jer postoji nekoliko zbilja jednostavnih savjeta koji mogu spasiti situaciju.

U ovoj kriznoj situaciji treba ti pomoć koja je brza, učinkovita i jednostavna. Također je vrlo važno da ti pritom od pomoći budu sastojci koje ćeš više-manje uvijek imati kod kuće.

Beživotna kosa

Čini ti se da si na kosu stavila sve preparate koje si našla na policama u kupaonici, a rezultata nema. Najgore što možeš napraviti je upravo to - pretjerati s previše preparata za kosu, od čega će ona postati samo masnija i još beživotnija. Prije nego opet posegneš za gelom, pjenom ili voskom za kosu, radije se posluži sljedećim trikom. Kosu lagano pošpricaj vodom, najbolje prskalicom kojom mama vlaži odjeću prije peglanja i zatim prstima namjesti frizuru. Voda će ponovo aktivirati proizvode koje si nanijela na kosu i oblikovanje će ti biti daleko lakše.

Podočnjaci i vrećice ispod očiju

U takvoj situaciji najbolje je malo leći, pokušati se opustiti i na oči staviti kriške svježeg krastavca. Hladnoća krastavca odmorit će oči, a to povrće ima i antiupalna svojstva. Ako imaš dovoljno vremena, iskoristi krastavac, zgnječi ga i napravi pire od njega te stavi kao masku na lice.

Drugo jednostavno rješenje za vrećice ispod očiju, za koje si vjerojatno čula, jesu hladne žlice. Zbilja ja lako, trebaš samo staviti četiri žlice u čašu s hladnom vodom. Uzmi dvije i stavi na oči, a zatim ih zamijeni hladnijima.

Učinkovit je i zeleni čaj koji je prepun ljekovitih svojstava, a odlično je rješenje i za podočnjake. Ohladi nekoliko vrećica zelenog čaja u hladnjaku i stav ih na oči i drži pet minuta. Zeleni čaj će smanjiti natečenost i odmoriti oči.

Prištići

Prištić koji je buknuo baš u najnezgodnije vrijeme je zaista katastrofa. Ogromnih razmjera, barem za tebe. U takvim situacijama dobro je imati preparate koji ciljano djeluju na ovakav problem, a koji imaju protuupalna svojstva, jer će se prištić samo tako smiriti. Najgore što možeš je krenuti ga stiskati.

Ako se prištić pojavi dan ranije, preko noći na njega nanesi malo paste za zube, to je staro, ali prokušano rješenje, koje u većini slučajeva zbilja pali. Pasta za zube će isušiti prištić i smanjiti otečenost.

Nokti

Ideš van, a nokti ti izgledaju, jednom riječju, očajno. Nemaš vremena za obično lakiranje, a kamoli za manikuru. U tom slučaju rješenje je u običnom laku za kosu. Pošpricaj malo laka na njih i on će im dati sjaj kakav se inače postiže nakon profi manikure. Naravno, riječ je o kratkotrajnom ali učinkovitom rješenju koje barem malo može spasiti situaciju.