ZA SVAČIJI STIL

Maksimalan učinak bez prevelikog truda: Ovakvu haljinu uvijek se isplati imati u ormaru

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 18.05.2022 14:29
  • Objavljeno 18.05.2022 u 14:29
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ljepota asimetričnih haljina je u tome što su super svestrane. Bilo da je riječ o verziji za svečane prilike, zabave, uživanje u ljetnim danima ili casual sportskoj verziji od žerseja, danas ćete s lakoćom pronaći idealan model asimetričnog kroja

Haljina na jedno rame vjerojatno je najpoznatiji oblik asimetrične haljine, ali nikako nije jedini. Najupečatljivija varijanta haljine na jedno rame je ona s detaljem dugog rukava, no raznolikost asimetričnih haljina odavno je nadišla modele na jedno rame. Željena asimetrija može se postići ne samo dizajnom rukava, već i prorezima, sofisticiranim vezom, šavovima ili kosim porubom.

  • +4
  • +1

Asimetrične haljine

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako nositi asimetrične haljine

Budući da haljine asimetričnog kroja ionako privlače poglede, ostatak stajlinga može biti 'mirniji'. Blejzer će svojim klasičnim stilom savršeno napuniti stajling s asimetričnom haljinom u glavnoj ulozi. Vaš omiljeni par tenisica ili udobne ravne sandale upotpunjuju svakodnevni look oko asimetrične haljine.

S druge strane, chic cipele mule, visoke sandale ili salonke najbolji su partneri za svečane prilike. U slučaju nošenja asimetričnih haljina obuća može biti jednostavna, ali i ekstravagantna kao i sama haljina.

  • +3

Cipele mule

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Par predimenzioniranih naušnica savršeno će zaokružiti cjelokupni izgled (blještavi lančići ne bi trebali ukrasti spektakl asimetričnom kroju haljine).