ČARI MAJČINSTVA

Majke svakodnevno odgovaraju na 288 pitanja

29.03.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Ako se osjećate kao da ste prošli 15 rundi 'Milijunaša' nakon jednog dana provedenog sa svojim mališanom, postoji za to dobar razlog: 12,5 sati dnevno vaše vas je dijete testiralo

Mališani svakog dana majkama postavljaju nevjerojatnih 288 pitanja ili 23 pitanja po satu, otkriva studija. Ukratko, mame moraju odgovoriti na više pitanja od Zorana Milanovića i članova njegovog kabineta na aktualnom satu.


Djevojčice od četiri godine su najznatiželjnije i postavljaju u prosjeku 390 pitanja dnevno što znači da u budnom stanju postavljaju pitanje svakih minutu i 56 sekundi.

Studija je utvrdila da se od prosječnog doručka s djecom u sedam sati i 19 minuta pa do večere u 19 sati i 59 minuta, prosječna majka suočava s 12,5 sati testiranja dnevno ili jednim pitanjem svake dvije minute i 36 sekundi, piše Mail Online.

Djeca najviše pitanja postavljaju za vrijeme obroka kada u prosjeku postave 11 pitanja, a slijede odlasci u trgovine gdje će pasti najčešće 10 pitanja. Oko 82 posto mališana najprije postavlja pitanje majkama, a četvrtina djece izjavila je da to čini jer im očevi uvijek kažu da pitaju mamu.

Majkama njihova djeca postave oko 105,120 pitanja godišnje. Na drugom kraju spektra, devetogodišnji dječaci su najviše zadovoljni svojim znanjem i postavljaju samo 144 pitanja dnevno.

Iako količina pitanja koje djeca postavljaju opada kako ona rastu, pitanja postaju sve kompliciranija.

Pet najtežih pitanja za majke:
Zašto je voda mokra?
Gdje završava nebo?
Od čega su napravljene sjene?
Zašto je nebo plavo?
Kako ribe dišu pod vodom?