NAGRADNJAČA

Lufthansa vas vodi na Gold Class projekciju

16.05.2012 u 10:12

Bionic
Reading

Povodom novih direktnih linija iz Hrvatske u Berlin Lufthansa čitatelje tportala (4x2 ulaznice) vodi na Gold Class projekciju filma 'Što očekujete kad iščekujete' 31. svibnja u CineStaru IMAX (Arena centar).

'Što očekujete kad iščekujete' urnebesna je životna komedija o pet parova čiji se međusobno povezani životi potpuno mijenjaju kroz izazove predstojećeg roditeljstva. Presretni zbog začetka obitelji, TV fitness guru Jules i zvijezda plesnog showa Evan shaćaju da njihovi slavni životi nemaju šanse pred iznenadnim zahtjevima koje traži trudnoća. Već napola luda autorica i odvjetnica Wendy na svojoj koži iskusi vlastite ratoborne majčinske savjete, dok hormoni haraju njezinim tijelom, dok se njezin suprug Gary nadmeće sa svojim alfa- ocem, koji pak očekuje blizance s puno mlađom suprugom, Skyler. Fotografkinja Holly spremna je obići svijet da bi usvojila dijete, ali njezin suprug Alex dvoji, pa svoju paniku pokušava prikriti pohađanjem grupe za potporu mladim očevima...

Prilikom svog prvog posjeta Berlinu, 26. lipnja 1963. godine, američki predsjednik J.F.Kennedy izgovorio je glasovitu rečenicu 'Ich bin ein Berliner'. Kennedy tada nije mislio Berlinčane nazvati krafnama, prepoznatljivim simbolima ovoga grada, već pokazati kako Berlin osvaja srca svojih posjetitelja već na prvi pogled. Berlin je povijesno, kulturno i ekonomsko središte Europe. Grad koji mnogi nazivaju europskim New Yorkom živi 24 sata dnevno. Preko 300 moderno uređenih noćnih klubova, oko 7.000 pubova u kojima možete isprobati svjetski poznata piva, bogata ponuda u vrhunskim restoranima, samo su neki od motiva posjeta ovom gradu.

Preporuka za dobro jelo je Döner Kebap, turski specijalitet koji je zbog velikog broja Turaka u Berlinu postao legenda. Od suvenira preporučamo medu, simbol grada koji podsjeća na slavni Berlinale, međunarodni filmski festival koji okuplja filmsku elitu. Jedan od simbola grada je i legendarni automobil podrijetlom iz DDR-a, poznat kao trabanti. Kulturnjaci će svoje apetite zadovoljiti u čak tri operne kuće, dvije velike koncertne dvorane, 35 kazališta te preko 170 izvrsnih muzeja od kojih je najpoznatiji Haus am Checkpoint Charlie smješten na mjestu nekadašnjeg prijelaza iz američkog u sovjetski blok. Jeste li znali da se u centru Berlina nalazi se najstariji zoološki vrt- Zoologischer Garten Berlin kojeg su 1844. godine utemeljili Alexander v. Humboldt i Martin Lichtenstein i koji je s oko 1 400 vrsti i brojem od oko 14 000 životinja ujedno najveći zoološki vrt na svijetu te KaDeWe, druga po veličini robna kuća u Europi? Nezaobilazno odredište turista je i Muzejski otok smješten na popis UNESCO-ove svjetske kulturne baštine sa čak pet muzeja: Stari muzej, Pergamon muzej, Bode muzej, Nacionalna galerija te Novi muzej u kojem se nalazi originalna bista kraljice Nefertiti, jedna od najvećih ostavština egipatske umjetnosti. Od odredišta do odredišta, put će biti olakšan zahvaljujući dobro organiziranom javnom prijevozu. Posebna pogodnost za turiste su povoljne cijene prijevoza te besplatan ulazak u turističke atrakcije uz popuste na brojnim lokacijama diljem grada. Posjet Berlinu je nezamisliv bez obilaska legendarnog Alexanderplatza, trga na kojem se nalazi 365 metara visok toranj Berliner Fernshehrturm koji garantira prekrasan pogled na cijeli grad.

Do Berlina je najjednostavnije doći zrakoplovom, od 3. lipnja Luhthansa omogućuje direktne letove prema Berlinu iz Zagreba, Dubrovnika, Splita i Zadra već od 49 eura za jedan smjer, a u cijenu su uključene sve takse i pristojbe. Dodatno, prikazom ukrcajne propusnice, kod partnera Luhthanse putnici ostvaruju pravo na posebne popuste i druge pogodnosti. Svaki mjesec nude se nove pogodnosti što je ujedno i dodatna motivacija za posjet Berlinu. Budite dio svjetske elite i već danas otkrijete čari europske prijestolnice koja ostavlja bez daha.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Krešimir Fleis
Marijo Tomić
Ana Čada
Kristina Pesjak