VEĆ OD 49 EURA

Lufthansa nudi direktne letove Zagreb - Berlin

04.06.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Lufthansa predstavila je novu zračnu rutu zračnu rutu Zagreb – Berlin, a letovi su dio dosad najvećeg programa ekspanzije ove aviokompanije u Berlinu

Po prvi put je iz zagrebačke Zračne luke Pleso avion Lufthanse odletio direktno za Berlin, a odsad će devet letova tjedno direktno povezivati Hrvatsku s njemačkom metropolom, i to u modernim avionima Airbusa A319, koji nudi sjedala u poslovnoj i ekonomskoj klasi.

'Zadovoljni smo što napokon možemo pozdraviti naš prvi let iz Zagreba. Po prvi put, Lufthansa nudi opciju direktnih letova za Berlin, grad koji u svakom smislu – 'cvjeta', izjavio je Georg Lazzari, direktor Lufthanse Hrvatska. 'Primjećujemo da je prodaja za naše nove letove krenula veoma dobro. Berlin je grad koji sve više putnika iz Hrvatske želi posjetiti, poslovno ili u svom slobodnom vremenu te smo sretni što se u ovom segmentu možemo još dodatno pozicionirati. Našim atraktivnim proizvodom i cjenikom koji počinje sa 49 eura za kartu u jednom smjeru, Lufthansa predstavlja izrazito konkurentnu ponudu', dodaje Lazzari.

Putnici koji pokažu svoje Lufthansa propusnice na odabranim atraktivnim mjestima i institutima, mogu uživati u razgledavanjima, restoranima, modnim dućanima i toplicama. Osim toga, ovisno o sezoni i trendovima koji su u tom trenutku in u Berlinu, ekskluzivno ili u posebnim ponudama su brojne atrakcije, savjeti i inspiracije.

Predstavnici Lufthanse u društvu predstavnika zračne luke Zračne luke Zagreb

Od danas, ovaj vodeći europski prijevoznik kreće s dosad najvećim programom ekspanzije u Berlinu, vrijednim više od 60 milijuna eura. Program će povezati 39 europskih destinacija s njemačkim glavnim gradom i zračnom lukom Berlin Tegel, u kojoj će biti bazirano 15 zrakoplova Airbus A319 i A320. Zajedno s partnerima iz Lufthansa Grupe i Star Alliancea, putnici će moći birati između 50 gradova diljem Europe i Južnog Mediterana

Od 3. lipnja Lufthansa za 40 posto povećava povezivanje prema Berlinu. Od tog datuma, vodeći će europski avioprijevoznik zajedno s partnerima uvesti 50 destinacija u Europi i Sjevernoj Americi s ukupno 35 zrakoplova. Zrakoplovna tvrtka nastavlja s planovima ekspanzije prema njemačkom glavnom gradu koji su prvotno planirani tako da se podudaraju s otvaranjem nove zračne luke Berlin- Brandenburg. Do otvaranja zračne luke BER, kompanija će se koristiti zračnom lukom Berlin Tegel.

Od 3. lipnja, korisnici se mogu veseliti ne samo novim, direktnim linijama između Berlina i europskih glavnih gradova, već također i letovima s najmlađom zračnom flotom u Berlinu. Od 35 modernih zrakoplova koje će Lufthansa i ostale članice Grupe koristiti na rutama prema Berlinu, 15 će ih biti smješteno u Berlinu - šest više od broja zrakoplova dosad baziranih u zračnoj luci Berlin Tegel. Većina od 15 Airbus A320 zrakoplova je mlađa od dvije godine, a Airbus će ih isporučivati tijekom ove godine.

Više je razloga za odabir ove mlade A320 i A319 flote: nova flota zahtijeva manje održavanja i remonta, što u konačnici znači mnogo manje troškove održavanja. Novi raspored letenja s optimiziranim rotacijama osigurat će troškovnu učinkovitost i povećati profitabilnost povećanjem iskoristivosti zrakoplova. Namjera je poboljšati postojeću strukturu troškova na bližim i srednjim rutama te značajno reducirati jedinične troškove.

'U Berlinu ćemo pokazati da Lufthansa može profitabilno poslovati i zadržati konkurentnu strukturu troškova na domaćim europskim i njemačkim rutama te da se ne boji konkurencije niskobudžetnih avioprijevoznika. Cijena karte u jednom smjeru već od 49 eura te jak Luhthansa brand, kombiniran s već prepoznatom kvalitetom u odnosu na low-cost konkurente, donosi uspjeh', ističe Wagner.