DOMAĆI RAVIOLI

Ljubitelj ste tjestenine, ali i kremastog ricotta sira? Donosimo vam jednostavan recept za vruće ljetne dane

04.07.2020 u 13:07

Bionic
Reading

Mnogi ljubitelji talijanske kuhinje barem su jednom u životu iskušali sami pripremiti domaću tjesteninu, kao i domaći umak, poput najvećih kulinarskih stručnjaka. Ovoga puta donosimo vam novo iskušenje - raviole punjene ricotta sirom, uz dodatak prženih pinjola koji će vam postati omiljeni recept u vašoj kuharici

Ako još niste isprobali sami izraditi domaću tjesteninu i pohvaliti se istom pred dragim vam gostima, ovo je idealna prilika. Domaći ravioli punjeni ricottom pun su pogodak u ovim ljetnim mjesecima. Ricotta će vam dati kremoznost, a opet, jelo neće biti preteško za vaš organizam na visokim temperaturama.

Kako bi intenzivirali okuse, tjesteninu slobodno na kraju posipajte tostiranim pinjolima i domaćim pestom genovese. A sada priprema. Sastojke koje vam nudimo su za četiri osobe, a vi slobodno prilagodite sebi i svojim potrebama.

SASTOJCI ZA TJESTENINU:

  • 3 velika jaja
  • 250 g brašna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica soli

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke i tijesto mijesite sve dok se svi sastojci ne spoje. Mijesite još dodatnih 10 minuta, a onda ga u obliku kugle i pokrivenog folijom ostavite najmanje pola sata da odstoji. Razvaljajte ga dovoljno tanko da vam tijesto ne puca i po njemu rasporedite nadjev.

Nakon što ste raviole napunili, prostor na tijestu između punjenja premažite vodom ili bjelanjkom kako bi se čim lakše tijesto zalijepilo, a potom ga dobro utisnite rukama oko nadjeva kako bi istisnuli nepotrebni zrak koji bi mogao rastvoriti raviole prilikom kuhanja.

Ukoliko nemate rezač za raviole, koristite bilo što što vam dođe pod ruku - rezač za pizzu, čašu, tanjur... Važno je jedino da bude oštro i da razreže tijesto bez puno mučenja.

SASTOJCI ZA PUNJENJE:

  • 500 g skute
  • 250 g ricotte 
  • malo maslinovog ulja
  • svježe lišće kadulje
  • 20 grama naribanog parmezana

Sve potrebno za nadjev pomiješajte i punite raviole koje ćete, ukoliko imate i umak, kuhati dvije minute u kipućoj slanoj vodi, a potom ih završite u tavi, a ukoliko ćete posluživati samo njih biti će dovoljno pet minuta da postanu al dente.

Prepržite pinjole i posipajte ih po raviolima, dodajte žlicu, dvije domaćeg pesta i po želji naribajte parmezana.