KOSA IZ SNOVA

Ljetni look bez greške: Ovo su savršeni ljetni pramenovi za plavuše

18.06.2020 u 14:27

Bionic
Reading

S ljetom smo nekako skloniji svjetlijim tonovima, a ukoliko svoju plavu kosu želite dodatno osvježiti pramenovima evo nekoliko dobrih ideja

Boravak u izolaciji itekako je utjecao na modne i beauty trendove, pa je naglasak bio isključivo na prirodnosti i tonovima koji su suptilni.

Ako volite prirodan look kad su u pitanju stilovi frizura nećete pogriješiti s jedva vidljivim pramenovima poput babylights i bayalage.

Kako je objasnila koloristica Georgiana Todose ovoga će ljeta plavuše bitati tzv. shatush mecha.

Španjolska frizerka objašnjava kako se ovakvi pramenovi ne trebaju miješati s kalifornijskim pramenovima jer ovdje se radi o posvjetljivanju koje je izvedeno gotovo neprimijetno kako bi se postigao što prirodniji izgled.

Tamni korijen je poželjan, no opet nećete se mučiti s njegovim stalnim bojanjem - Todose kaže kako je sasvim dovoljno otići ih 'osvježiti' svakih 16 tjedana.

'Ovo je stil koji je savršen za osobe kojima se ne da stalno ići kod frizera i žele gotovo neprimijetno posvjetljivanje. Pramenovi su tako raspoređeni da se ne može uočiti gdje počinju, a gdje završavaju. Zahtijevaju stručnost i rekla bih kako je to gotovo umjetnost na kosi', kaže Georgiana.

Frizeri ističu kako je još jedan novi ljetni trend koji će se podjednako svidjeti i brinetama i plavušama tzv. 'melting', odnosno stapanje tonova.

  • +5
Naomi Watts Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Ovdje se također treba stvoriti efekt prirodnog izgleda bez vidljivog prijelaza što zahtijeva iskusnog stručnjaka koji će znati kako iskombinirati tamne i svijetle pramenove.

'Ovakvi se, jedva vidljivi pramenovi rade uz pomoć četke, a riječ je o načinu pramenovanja koji će oduševiti sve one koji ne vole radikalne promjene boje kose. Ako ste plavuša, to je upravo onaj stil koji želimo postići kad kažemo da želimo prirodan blond look.