DRUGO LICE GLAMURA

Ljepotica otkrila šokantnu istinu o svijetu manekenstva

27.09.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Manekenski svijet u New Yorku daleko je od glamuroznog načina života, otkriva iskrena ispovijest jedne manekenke

Manekenski svijet na glasu je kao bogat i vrlo glamurozan. No, je li to uistinu tako? Kanadska manekenka Ashley Stetts u Huffington Postu donosi drugu stranu priče svijeta manekenstva.

Iako Ashley nije među nekoliko svjetskih top modela, ipak je bila uspješna manekenka koja je snimala za brojne poznate časopise i kampanje. Manekenstvom se počela baviti sa 18 godina, a bila je članica poznate modne agencije Ford Models. Vrlo brzo iz rodne Kanade preselila se u New York, modni centar svijeta.

Kao i mnoge druge manekenke, i Ashley je maštala o blještavom životu na visokoj nozi, ali zapravo se našla u situaciji u kojoj je jedva spajala kraj s krajem. Posebno se šokirala kad je shvatila da tako živi većina manekenki. Odlučila je popraviti kućni budžet, pa se zaposlila i kao konobarica u jednom koktel klubu. Vrlo brzo otkrila je da kao konobarica zarađuje puno više nego manekenka, pa se pomirila s činjenicom da će biti i manekenka, ali i konobarica.

Kako je napisala, manekenski svijet u New Yorku daleko je od glamuroznog načina života: 'U stvarnosti, većina manekenki dane provodi u trčanju s castinga na casting i najčešće ih odbijaju. Žive u lošim stanovima, i to po nekoliko manekenki. Za večeru jedu samo celer, ali ne zato što žele biti mršave, nego zato što si ništa drugo ne mogu priuštiti.'

Napisala je i kako mnoge manekenke žive u dugovima: 'Kada tako lako zaradite novac, ne znate cijeniti njegovu vrijednost pa nekim manekenkama doslovno curi kroz prste. Kupuju si skupe stvari koje si ne mogu zapravo priuštiti i završavaju u dugovima i problemima.'