DIZAJN NICOLE DE MAIN

Limitirano izdanje NIVEA Soft kreme

17.04.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Nova limitirana izdanja Soft kreme s potpisom mlade londonske dizajnerice nadahnuta su kolibrima, leptirima i snježnim pahuljama

Za dizajn novog limitiranog izdanja NIVEA Soft krema zaslužna je mlada londonska modna dizajnerica Nicola de Main, koja s tri ženstvena dizajna živih boja, nadahnuta kolibrićima, leptirima i snježnim pahuljama, donosi dašak elegancije u svakodnevnu njegu i ostvaruje viziju da ženama treba pružiti malo luksuza svaki dan.

Nicola de Main opisala je kreativnu suradnju riječima: "Dobila sam priliku raditi s legendarnim brendom i pratila NIVEA-inu viziju stvaranja nečega posebnog što svatko može ponijeti kući. Inspirirana idejom kako bi se koža trebala osjećati cijelo vrijeme, željela sam stvoriti nešto lijepo, profinjeno i ženstveno. Tri nova dizajna - Putovanje ptice, Refleksije leptira i Cvjetni snovi - simboliziraju mladenački duh, razigranost i svježinu koju predstavlja NIVEA Soft:

Putovanje ptice
Putovanje ptice prikazuje život, pokret, ukrase i ritam ilustracijom putovanja raznobojnih kolibrića u stilu naive. Nicolu su oduševili nježni i živopisni kolibrići iz kolekcija Charlesa Darwina i kraljice Viktorije, Inspirirana idejom kako nepomična slika može izraziti smisao života i pokrete, uspjela je dočarati dinamično putovanje čudesnih šarenih ptica.

Refleksije leptira

Refleksije leptira interpretacija su krila pod utjecajem psihodelične posterske umjetnosti koja zavarava oko, poput postera koje je Wes Wilson 60-ih radio za bendove Grateful Dead i Jefferson Airplane. Hipnotizirajući živopisni dizajn krila leptira izbliza djeluje kao optička varka jer se točke čine kao oči, a linije se mogu doživjeti kao valovi ili lišće. Za dodatni dojam dezorijentacije Nicola je koristila jake kontraste
boja, nadahnute slikovitim prizorom cirkusa Cirque du Soleil.

Cvjetni snovi

Cvjetni snovi polaze od ideje životnog ciklusa snježne pahulje prikazane u renesansom stilu. Nicolu su inspirirale hladne zime u Londonu i kompleksnost svake snježne pahulje, koja je slična otisku prsta - ne postoje dvije iste pahulje, a oblik joj ovisi o trenutku kada je nastala. Bogati stil ponavljanja i odraza nastao je pod utjecajem raskošnih dizajna koji se
mogu vidjeti na djelima renesansnih umjetnika. Svaka pahulja je drugačija, ručno nacrtana u boji, što stvara dodatno sjajan šareni efekt.

NIVEA Soft krema opskrbljuje kožu dragocjenim hidratizirajućim jojoba uljem i štiti prirodnu strukturu kože s vitaminom E. Sadrži formulu koja se lako nanosi i brzo upija, a ostavlja osvježavajući i ugodan baršunast osjećaj na koži.

Nicola de Main
Londonska dizajnerica započela je karijeru surađujući s međunarodno priznatim dizajnerom Husseinom Chalayanom 2002. godine. Svoju prvu samostalnu kolekciju uspješno je predstavila 2004. godine. Pri kreiranju razigrane i dosjetljive kolekcije inspiraciju je pronašla u modernoj kulturi i glazbi, a taj karakterističan stil donio joj je kultni status među fanovima. Nicola je uspješno debitirala na londonskom tjednu mode 2007. godine, a njezine kreacije globalno su proslavile i neke od zvijezda televizijske, filmske i glazbene industrije.