MALI MODNI RAZGOVORI

Lejla Filipović ispričala nam je u kakvoj se odjeći najbolje osjeća, kakva je bila u mladim danima, sluša li Tarikove modne savjete i diraju li je modne kritike

24.04.2022 u 14:06

Bionic
Reading

Lejla Filipović u svakoj prigodi briljira odličnim modnim stilom, a iako će ove godine u listopadu proslaviti 46. rođendan, nije se puno promijenila od vremena kad je ponijela titulu Miss Hrvatske

Zgodna Dubrovkinja uvijek plijeni poglede gdje god da se pojavi, a njezin je stil elegantan i vrlo ženstven premda i ona cijeni casual komade koji slave udobnost.

U razgovoru nam je otkrila između ostalog ponešto i o svojim beauty ritualima, šoping navikama, kako održava vitku figuru i na što je posebno slaba kad je u pitanju odjeća.

Imate li neki dobar beauty savjet koji biste podijelili?

Uvijek temeljito skinuti make up, termalna voda više puta tijekom dana radi hidracije i najbitnija stvar: nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine.

Sjećate li se nekih modnih grešaka koje biste danas rado zaboravili?

Čini mi se da ne griješim, ali kad pogledam fotografije od prije desetak godina neke stvari bih možda drugačije. To pak pripisujem protoku vremena i modnom izričaju koji te u određenim godinama zaokuplja.

Kako ste izgledali u svojim tinejdžerskim danima?

Mršava, duge kovrčave kose i nosila sam tri komada tajica odjednom da mi noge izgledaju deblje.

Jeste li impulzivni kupac ili racionalan?

Mislim da svi imamo popriličan broj stvari koje smo u nekom trenutku kupili impulzivno, ali generalno sam poprilično racionalna kad je kupovina u pitanju.

U kakve komade, po vama, treba više uložiti?

Rekla bih u konkretne i vječne komade: kožna jakna, baloner, kaput, bijela košulja, mala crna haljina, čizme, torba...

Kupujete li kad online ili u second hand trgovinama?

Online kupujem samo gdje provjereno znam svoju veličinu. Volim kad osjetim materijal pod rukom i vidim kako artikl izgleda uživo. Nikad ne kupujem u second hand trgovinama i ne mogu vam objasniti zašto - jednostavno imam neki otpor.

U kojoj se kombinaciji bolje osjećate: casual ili elegantnoj?

Definitivno casual, ali u posebnim prigodama volim se 'oskarovski' dotjerati pa omiljeni casual stil lako padne u zaborav.

Čega vam nikad nije dosta u ormaru?

  • +5
Lejla Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trenutno su to traperice, sakoi i košulje, a kad dođe toplije vrijeme haljine i haljinice…

Jeste li slabi na torbice, cipele, parfeme, kozmetiku?

Ooo daaaa…Ma ja sam vam tipično žensko i veselim se svemu navedenom.

Jeste li osjetljivi na modne kritike?

Kad kritika dolazi od kompetentne osobe i odnosi se isključivo na modni odabir onda nemam nikakvih problema. Sve je to jako individualno, svi imamo neki svoj modni izričaj i rekla bih da je najpametnija izreka 'o ukusima se ne raspravlja'…

Pitate li katkad supruga Tarika za savjet što odjenuti?

Naravno, kao i on mene. Samo što on mene skoro uvijek posluša, a ja njega kako kad. Uglavnom hvali moje kreacije, ali tu i tamo kad ima zamjerku kažem: 'A što sam te uopće i pitala'.

Jeste li gurmanica?

Ne bi se reklo na meni, ali velika sam gurmanica. Jako volim jesti, isprobavati nova jela, razne kuhinje, a volim i kuhati…

Koja su vaša omiljena jela?

Sve iz mora i tjestenina…

Opušta li vas kuhanje?

Uživam u kuhanju, ali često je jako zahtjevno jer dečki dosta toga ne jedu pa u većini slučajeva kuham više jela za isti obrok što u startu smanjuje opuštenost. A ista ta opuštenost u potpunosti nestane kad vidim kako ta kuhinja na kraju izgleda.

Je li za vašu ljepotu najviše zaslužna genetika budući da se vaše sestre i mama mogu pohvaliti skladnim izgledom i ljepotom?

To je istina, ali trudim se ne osloniti samo na to jer vrijeme ipak čini svoje…

Jeste li kad bili na dijetama?

Ponekad smanjim slatko ili kruh, ali baš na nekoj striktnoj dijeti nisam nikad bila.

A vježbate li?

To je moja vječna borba koja nekad ide uzlaznom, a često silaznom putanjom. Pazim što unosim u organizam, pijem dosta vode i čaja, uzimam suplemente kao dodatak prehrani, nastojim se što više kretati…

Javno ste progovorili za razliku od mnogih drugih javnih osoba o estetskoj korekciji nosa. Kakav je vaš stav prema takvim zahvatima?

Javno progovorila i požalila jer sam više od dvadeset godina često spomenuta u mnogim člancima i prilozima i nije mi jasno da je to još nekom zanimljivo. Apsolutno nisam protiv toga kada to izgleda lijepo, prirodno i ako čovjeka rješava kompleksa bilo koje vrste.

Kako se nosite s roditeljskim izazovima u razdoblju puberteta?

Imali smo sreću da nije bilo neizdrživo kako su nas mnogi plašili… Daleko od toga da nismo prošli i još prolazimo faze neraspoloženosti, ljutnje, zatvaranja u sobu, ali moramo shvatiti i njih i sve faze koje prolaze jer kroz iste smo prošli i sami.

Imate li neki dobar roditeljski savjet?

Naoružajte se strpljenjem i čuvajte živce… Tarikova mama često kaže da je najteže prvih 40 godina (šalim se). Sve vrijedi žrtvovati za njih jer ne postoji veća ljubav od roditeljske.

Tko je stroži kao roditelj vi ili suprug?

Starijem sinu smo oboje podjednako strogi, a po mlađem nismo uopće…

Nedostaje li vam vaš Dubrovnik?

Jako… Sve više što sam starija.

Imate li neku omiljenu lokaciju koju biste preporučili svima da posjete?

Meni je naravno omiljena lokacija moj Gruž jer sam tamo odrasla, tamo mi živi majka i sestra sa svojom obitelji, a i svaki me kutak podsjeća na djetinstvo. A nezaobilazne lokacije za mene su Stari grad, Lokrum, Lopud, Cavtat, Mali i Veliki Zaton.

Kako se opuštate u slobodno vrijeme?

U okruženju mojih najmilijih, uz omiljenu seriju, knjigu, glazbu, pjevanje, ples...

Je li vas u posljednje vrijeme oduševila neka serija, film, knjiga, album…

Oduševila me serija 'After Life', knjiga 'Bukača' Martine Mlinarević... Dodala bih još i dvije predstave: 'Da sam ptica' i 'Stara škola kreka', fascinantna priča Marina Ivanovića Stoke.

Kako vi pronalazite unutarnji mir obzirom da živimo u vrlo stresnim i turbulentinim vremenima koji kod mnogih stvaraju tjeskobu i zabrinutost?

Nastojim se kloniti ljudi koji me iscrpljuju i donose negativnu energiju.