ZA COOL LOOK

Imate gustu i neukrotivu kosu? Ovo su frizure koje su savršene za vas

21.04.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Iako se čini kako volumena nikad ne može biti previše, dame koje se mogu pohvaliti gustom i neukrotivom kosom sigurno se s time ne bi baš složile, jer je takva kosa poprilično zahtjevna za stiliziranje

Preznojavate ispred ogledala dok se borite s vašom divljom grivom koju treba 'upristojiti'? Imate gustu i neposlušnu kosu koju nije lako stilizirati u lijepu frizuru? Rješenje problema je u frizurama koje laskaju vašoj prirodnoj strukturi kose.

Bitno je da je kosa ošišana tako da komplimentira uvojcima ili kovrčama, dakle poruka je da se ne borite protiv prirode.

Nesumnjivo, najbolje je ići na volumen i ono što mi doživljavamo negativno pretvoriti u pozitivno. Stoga je za ovaj tip kose idealno prestati djelovati protivno njezinoj prirodi. Za ovakav tip kose sjajno izgleda dugi bob s valovima ili razbarušene varijante pixieja ili modernih mulletica kakvu odlično nosi Miley Cyrus.

NIKAD LJEPŠA

Poput Jessice Rabbit: Sofia Vergara istaknula bujne obline u pripijenoj crvenoj haljini

Pogledaj galeriju

Kosu pustite da se sama osuši i možete je samo dodatno stilizirati s voskom i prstima ako je dobro ošišana.

Evo koje su frizure idealne za ovaj tip kose:

Bixie

Šarmantni križanac pixieja i boba uvelike favorizira upravo kovrče i valove, sa ili bez šiški. Izgleda cool i vrlo chic!

Valoviti bob

Kosa je ošišana tako da se slojevima naglasi prirodna struktura kose, a u prvom je planu ljepota lica. Lijepoj glumici i pjevačici Seleni Gomez ovakav stil pristaje sjajno!

Suvremena mulletica

Ova verzija nadahnuta je estetikom 90-ih i namijenjena je hrabrim curama koje vole naglasiti svoju buntovnu stranu . Kosa je ošišana tako da su šiške i gornji pramenovi dulji kako bi se stvorio vrlo ležeran i cool stil.

Slojevito ošišana kosa

Glumica Lily Collins dokazuje da se frizura iz 90-ih sa svojim šiškama i slojevima vratila i privlačnija je no ikada. 'To omogućuje puno pokreta i lakoće, u isto vrijeme čini kosu vrlo lepršavom, a tu su i meke šiške', kaže frizer Rafael Bueno.

Kovrčavi shag

Vrlo kovrčavi shag srednje duljine, kakav nosi manekenska zvijezda Mica Argañaraz, podsjeća nas na nevjerojatne sedamdesete. Budući da imaju veću dužinu i kovrče, slojevi su više raspoređeni i manje koncentrirani te mu to mu daje fluidnije kretanje.

Glamurozni valovi

Manekenka Barbara Palvin svoju je raskošnu kosu dodatno istaknula pomno isfeniranim bujnim valovima. Kosa je stilizirana tako da ističe lice, a osim četke i fena korišteni su i veliki uvijači za kosu. Ovaj tip frizure idealan je za gustu i voluminoznu kosu.

Savjeti za ovaj tip kose:

Kovrčava i valovita kosa sklone su dodatnom isušivanju pa je obavezno morate nahraniti maskama ili sredstvima za hidratizaciju.

'Kosu posušite ručnikom, ali nikako nemojte trljati. I nikada ne smijete ići u krevet s mokrom ili vlažnom kosom. Također je važno da su četke koje koristite od prirodnih vlakana ili drveta i kosu. Ne smijete koristiti proizvode za kosu i stiliziranje koji sadrže alkohol, jer on jako dehidrira vlasište i kosu. I prilikom izlaganja suncu, uvijek kosu zaštiti kapama ili šeširima', kaže španjolski frizer Eduardo Sánchez.