Jednostavna i brza ugradnja

Leadax Roov – novo i inovativno održivo rješenje iz Wienerbergera za hidroizolaciju ravnog krova

14.07.2023 u 15:53

Bionic
Reading

Wienerberger, vodeći svjetski proizvođač građevinskog materijala i infrastrukturnih rješenja, na tržište je plasirao inovativno, održivo rješenje za hidroizolaciju ravnog krova – Wienerberger Leadax Roov

Wienerbergerov proizvod Leadax Roov predstavlja revolucionarnu i održivu hidroizolacijsku membranu za ravne krovove, koja nastaje recikliranjem i preradom folije koja se nalazi u vjetrobranskom staklu automobila kao i u laminiranim sigurnosnim staklima. Korištenje ove sirovine je patentirano te je Leadax Roov membrana jedina u svijetu koja nastaje uporabom ovog jedinstvenog materijala.

Wienerberger Leadax Roov revolucionarizira tržište ravnih krovova

Ova održiva i ekološki prihvatljiva krovna membrana izrađena je od recikliranog PVB-a i evoluira u održivo rješenje za ravne krovove koje je jednostavno i sigurno postaviti na vašu zgradu bez uporabe otvorenog plamena ili vrućeg zraka. Kada se postavi, Wienerberger Leadax Roov smanjit će ugljični otisak vaših zgrada, održavati optimalnu klimu zahvaljujući njezinoj reflektirajućoj OFF-white boji te stvoriti održivu cjelinu. Nakon očekivanog vijeka trajanja od 50 godina, ova krovna folija će zatvoriti puni krug održivosti tako da se ukloni s krova, vrati u tvornicu i reciklira, stvarajući novu krovnu hidroizolacijsku membranu.

Zbrinjavamo 1.5 milijarda kilograma otpada

U Europi je na godišnjoj razini dostupno više od 1.5 milijardi kilograma neiskorištenog PVB materijala te se korištenjem ove sirovine značajno smanjuje količina otpada. Kako bismo vam bolje predstavili koja količina otpada se spašava: 1,5 milijarda PVB folije jednaka je težini 150 Eiffelovih tornjeva.

Prednosti Leadax Roov krovne membrane

  • Inovativan materijal
  • Reflektirajuća off - white boja
  • Lagan proizvod
  • Kompaktna nearmirana membrana
  • Vatrootporan materijal
  • Paropropusan proizvod
  • Jednostavna i brza ugradnja
  • Jednostavno održavanje
  • Pogodan za sve vrste ravnih krovova

Jednostavna i brza ugradnja

Wienerberger Leadax Roov je izvanredno rješenje za jednostavnu i brzu ugradnju krovnih površina. Ovaj inovativni materijal je lagan što olakšava transport i postavljanje, a prilikom ugradnje nije potrebna uporaba alata za varenje jer se folije preklope i potom pričvrste. Vezivno sredstvo u sebi ima plavi pigment koji omogućava da bez problema vidimo gdje smo stali s lijepljenjem, a ako je potrebna korekcija nakon inspekcije, ista se izvodi na jednostavan način.

Savršena podloga za svaki ravni krov

Membrana Leadax Roov može se postaviti na nekoliko načina, a to su mehanički fiksirana u preklopu, pomoću mehanički fiksiranih LRS-traka za ojačanje, sa standardnim preklopima i balastnim slojem te potpuno slijepljena ljepilom na bazi vode. Koji god sustav odabrali, dostupni su razni provjereni alati i dodaci koji osiguravaju da je proces siguran i jednostavan.

Pouzdana usluga – osigurano jamstvo

Proizvod Wienerberger Leadax Roov krovni sustav dolazi sa standardnim 10-godišnjim jamstvom za proizvod, pod uvjetom da ga ugradi certificirani izvođač. Ovo jamstvo je ograničeno na krovnu membranu Wienerberger Leadax Roov ako se upotrebljava u kombinaciji s komplementarnim dodatnim proizvodima. Prema uputama, krov zahtijeva godišnje održavanje kako bi se osigurala njegova dugotrajnost i optimalna funkcionalnost, ali i zadržala garancija. Certificirana Wienerberger tehnička podrška dostupna je u svim fazama gradnje i projektiranja, a na zahtjev održavaju se i besplatni treninzi te pomoć prilikom ugradnje.

Više informacija o Wienerberger krovnoj membrani za hidroizolaciju krova saznajte na web stranici: Leadax Roov (wienerberger.hr)